Διαβούλευση: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Κανονισμού Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Καβάλας

  • 0Votes
  • 1Response
Voting has ended.

Kavala’s youth council

Σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων

Η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο-Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου θα πρέπει να γίνεται κατόπιν ανώνυμης ψηφοφορίας και σύμφωνα με τον παρακάτω τρόπο.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις αυτές θα πρέπει να συντάξουν κείμενο συγκεκριμένου αριθμού λέξεων το οποίο θα διαχωρίζετε σε τρεις ενότητες. Η πρώτη θα έχει σχέση με την αντίληψη του εκάστοτε ατόμου και στους λόγους που ενδιαφέρετε για τα κοινά. Η δεύτερη θα έχει σχέση με προτάσεις βελτίωσης της εικόνας του Δήμου. Η τρίτη θα έχει σχέση με προτάσεις βελτίωσης των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των πολιτών (του δήμου).

Οι παραπάνω προτάσεις θα συντάσσονται ΧΩΡΙΣ να αναφέρεται το όνομα του ατόμου που τις σύνταξε. Κατόπιν, θα διαβαστούν στα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, ξεχωριστά μία προς μία όπου και θα γίνει ψηφοφορία βάσει του περιεχομένου της κάθε μιας. με το πέρας της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί και το άτομο που κρύβεται πίσω από αυτήν.

Η αρχική αυτή ανωνυμία είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αντιπάθειας μεταξύ των μελών. Έτσι, όποια τέτοιου είδους φαινόμενα προκύψουν, μετά το πέρας της ψηφοφορίας θα διαλυθούν καθώς θα γίνει διαχωρισμός του τύπου «άλλη η προσωπική ζωή και άλλη η επαγγελματική».

Η 1η και 3η ενότητα του εν λόγω κειμένου συντάσσεται με σκοπό την παρουσίαση της αντίληψης του ατόμου που την γράφει. Η 2η ενότητα στοχεύει στην δημιουργία που έχει το εν λόγω άτομο. Τα άτομα που θα βρίσκονται σε υψηλότερη σχέση ισχύος έναντι των άλλων πρέπει να κατέχουν συνολικά το τρίπτυχο με άλλα λόγια να έχουν όλο το «πακέτο».

Καταμερισμός ζητημάτων

Κατόπιν της ψηφοφορίας, προτείνω να γίνει ο εξής καταμερισμός των ευθυνών/ζητημάτων. Ανάλογα με τον αριθμό των μελών (συμπεριλαμβανομένων και προέδρου/αντιπροέδρου), να γίνει κατανομή των ζητημάτων που απασχολούν την νεαρή κοινωνία της πόλης.

Θα γίνει παρουσίαση των βασικών αξόνων όπως περιβάλλον, κοινωνική ζωή, τουρισμός, διασκέδαση, οικονομία κ.ο.κ και κάθε μέλος θα επιλέξει πάνω σε ποιον άξονα θα θέλει να λάβει δράση βάσει του τι τον ενδιαφέρει περισσότερο.

Επίσης θα δίνεται η ευκαιρία σε κάθε μέλος διαφορετικού άξονα να προτείνει ιδέες για κάποιον άλλον. Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους πως υπάρχει ένα κλίμα αμοιβαίας δημοκρατίας και ελευθερίας.

Διαφοροποίηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη το Δ.Σ.Ν. να αποτελεί ένα αυτόνομο σχήμα το οποίο ΔΕΝ θα πρέπει στις αποφάσεις/ψηφοφορίες να επηρεάζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και τις παρατάξεις αυτού.

Προκειμένου να αποφευχθεί η εισχώρηση παραταξιακών ιδεών στο Δ.Σ.Ν.,  προτείνω αν και δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη, να γίνεται νωρίτερα από το Δ.Σ.Κ. (χρονικά) και να σχολιάζονται τα πιο κρίσιμα ψηφίσματα για τον Δήμο πριν σχολιαστούν από το Δ.Σ.Κ. Έτσι, θα λαμβάνεται υπόψη η άποψή των νέων προτού εισχωρήσουν παραταξιακές φωνές στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Υ.Γ. Θα ακολουθήσουν παραπάνω προτάσεις τις επόμενες ημέρες.

1
1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (3 Βαθμολογίες 5,00 από 5)
πριν 3 έτη

Ένα σχόλιο

  1. Μόνιμος σύνδεσμος στο σχόλιο
    Μιχαηλίδης Γιώργος

    Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας!
    Θα προσπαθήσω να απαντήσω στις τρεις προτάσεις που θέσατε:

    Σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων
    Η πρότασή σας δεν με βρίσκει σύμφωνο. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να παρουσιάζει ο ίδιος ο υποψήφιος τις θέσεις του και να δέχεται ενδεχομένως ερωτήσεις από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Πολλοί είναι ικανοί να γράψουν ένα κείμενο με ωραία λόγια, δίχως να τους εκφράζουν. Λίγοι όμως είναι ικανοί να το στηρίξουν μπροστά σε ένα πλήθος. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την αυτοπρόσωπη παρουσία κάποιου υποψηφίου είναι κρίσιμα για την επιλογή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλες οι διαδικασίες εκλογών ανά τον κόσμο (τουλάχιστον που γνωρίζω) είναι επώνυμες.

    Καταμερισμός ζητημάτων
    Συμφωνώ μαζί σας και θεωρώ ότι το ζήτημα αυτό καλύπτεται ήδη με τη δημιουργία Επιτροπών, όπως προτείνονται στο άρθρο 8.

    Διαφοροποίηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.
    Η λειτουργία του Δ.Σ.Ν. είναι πλήρως αυτόνομη από το Δ.Σ.Κ. Οι συνεδριάσεις του δεν σχετίζονται με αυτές του Δ.Σ.Κ., ούτε και η θεματολογία του. Άλλωστε, είναι πρακτικά απίθανο να επιτευχθεί τόσο μεγάλος αριθμός συνεδριάσεων όπως αυτός του Δ.Σ.Κ.!

    5 Ιουνίου 2021 στις 17:45

Σχολίασε