Ελεύθερη Συμμετοχή

 • 0Votes
 • 1Response
Voting has ended.

Outlets στην περιοχή

Rate this post

Στην Πειραιώς υπάρχουν πολλά outleταδικα (Κινέζοι, Factory, Nike, SATO) κλπ αλλά και μεγάλα μαγαζιά όπως Praktiker, Athens Hearth και θα μπορούσατε να το κάνετε εκπτωτικό δρόμο, ώστε όποιος έρχεται στην Αθήνα να έρχεται στην Πειραιώς να ψωνίσει, κατά τα πρότυπα του εξωτερικού. Ακόμα καλύτερα για όσους έρχονται κρουαζιέρα και κατεβαίνουν Πειραιά και να πηγαίνουν να ψωνίσουν. Μαζί με τα ψώνια θα μπορούσαν να πηγαίνουν και σε μουσεία και άλλες πολιτιστικές δράσεις.

Έρευνες έχουν καταδείξει ότι πολιτιστικό είναι το κυρίως ενδιαφέρον, με το εμπορικό (αγορές κ.λπ.) και το ψυχαγωγικό στις επόμενες θέσεις προτίμησης και ενδιαφερόντων για τουρίστες. Ηδη στο Γκάζι, και κυρίως στο βόρειο τμήμα της Πειραιώς, έχει δημιουργηθεί ένας πόλος ψυχαγωγίας, παράλληλα με έναν δυναμικό πόλο πολιτισμού. Το Μουσείο Μπενάκη, τα ιδρύματα Μιχάλη Κακογιάννη και Μείζονος Ελληνισμού, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, οι χώροι του Φεστιβάλ Αθηνών, που προσελκύουν πολύ νεανικό κοινό, χρόνια τώρα, το Bios, το Fuzz, το Σχολείον της Ειρήνης Παπά, που έχει παραχωρηθεί στο Εθνικό Θέατρο επί Σωτήρη Χατζάκη έως το 2027, τα θέατρα στις περιοχές του Κεραμεικού, του Μεταξουργείου, του Γκαζιού, περί τον άξονα της Πειραιώς, αλλά και νεότερα όπως το Πάνθεον, το άλλοτε πιλοποιείο Πουλοπούλου που έχει αναδειχθεί από το Δήμο Αθηναίων σε Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» κ.ά.

Σε αυτά φαίνεται ότι θα έρθει να προστεθεί ένα Μουσείο Προσφύγων στην έκταση των Δημοτικών Σφαγείων Αθηνών που δεν έχει αναδειχθεί σε χώρο πρασίνου. Όπως αποκαλύπτουν πηγές στον Δήμο Ταύρου – Μοσχάτου, με τη μεταφορά του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών από τον χώρο και ύστερα από την σχετική ανακαίνιση του διατηρητέου περιβόλου στο μέτωπο της Πειραιώς , οι αρχικές μελέτες για τον χώρο, που είχε χρησιμοποιηθεί και για θεατρικές εκδηλώσεις, μπήκε ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων προς υλοποίηση.

Θα είχε μεγάλη επίπτωση στην οικονομία το να δημιουργήσουμε έναν τέτοιο εκτπωτικό δρόμο.

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 2,00 out of 5)
Loading...
πριν 7 έτη

Ένα σχόλιο

 1. Μόνιμος σύνδεσμος στο σχόλιο
  Ζαχαρίας Κορνηλάκης

  Ο δρόμος χρειάζεται γενική αναβάθμιση. Γενικά από θέμα συνδεσημότητας με τους δήμους που ενώνει, δεν υπάρχουν σοβαρές υποδομές.
  Προσωπικά πιστευω ότι αν υπάρξει νεα φάση επέκτασης του Τραμ, θα ήταν ευεργετικό να περάσει από την Πειραιώς, ενώνοντας το Φάληρο με το Γκάζι.
  Επιπρόσθετα με έργα ανάπλασης της περιοχής, θα έδινε ώθηση σε μια ταλαιπωρημένη περιοχή.

  27 Ιανουαρίου 2019 στις 10:27

Σχολίασε