Ελεύθερη Συμμετοχή

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

Εφαρμογή Συνεπιβιβασμού

Ανάπτυξη εφαρμογής στο πλαίσιο μείωσης της κίνησης στους δρόμους , μείωση των ρύπων των αυτοκινήτων αλλά και καθημερινή εξοικονόμηση μεταφορών που θα επιτρέπει στους επιβεβαιωμένους χρήστες τους (.  KYC με ταυτότητα δίπλωμα κτλ) να χρησιμοποιούν κοινό αμάξι στις μεταφορές τους.

Παράδειγμα :κάθε πρωί θα βάζω στην εφαρμογή στο κινητό μου μέσα στοαμάξι μου την τοποθεσία που πηγαίνω και θα μου βγάζει την προτεινόμενη διαδρομή. εγώ θα οδηγώ κανονικά.

Οποιοσδήποτε επιβεβαιωμένος χρήστης της εφαρμογής πεζός  μπορεί να επιλέξει που θέλει να πάει και η εφαρμογή θα κοινοποιεί στους οδηγούς εκείνη την ώρα την θέση και το που πηγαίνει το άτομο.

Με μια ένδειξη Pop Up και ηχητική ειδοποίηση για να μην αποσπάται ο οδηγός θα τον ενημερώνει και εκείνος θα επιλεγεί αν θέλει να πάρει μαζί του τον πεζό.

Αν επιλεχθεί αποδοχή τότε κοινοποιείται και στον πεζό η θέση του οδηγού καθώς και σε πόση ώρα έρχεται.

Για να μην καταλήξει η εφαρμογή σαν το uber όπου ο καθένας έκανε ταξί το αμάξι του η εφαρμογή θα δίνει προνόμια αλλά δεν θα χρεώνει την μετακίνηση σαν ταξί.

Εξηγούμε.. Η εφαρμογή ανάλογα με τον τύπο του αμαξιού και τα χιλιόμετρα θα υπολογίζει περίπου πόσο καύσιμο καταναλώθηκε και το κόστος της διαδρομής θα μοιράζεται.. πχ αν κάνω 30 χλμ με 8 λίτρα στα 100 θα μου εμφανίζει κόστος 2.4 λίτρα βενζίνης που θα πολλαπλασιάζεται με την μέση τρέχουσα τιμή και θα βγάζει ένα κόστος διαδρομής περιπου 4.3 € αυτό θα το μοιράζεται ο οδηγός με τον συνεπιβάτη αυτόματα μέσω PayPal πχ με το πέρας της διαδρομής μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών

Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να δώσουμε κίνητρα στους οδηγούς να μοιραστούν την διαδρομή τους αφού θα εξοικονομούν καθημερινά χρήματα αλλά και χρόνο στους δρόμους λόγω μείωσης της κίνησης.

Επίσης το άτομο που ήταν πεζό θα προτιμάει να κινηθεί πιο γρήγορα με αμάξι παρά με τα ΜΜΜ αφού δεν θα έχει τόσες στάσεις αλλά και συνωστισμό.

Ένα ακόμη καλό είναι ότι θα μπορεί να υπολογίζεται πρόχειρα πόσοι ρύποι γλυτώνονται πόσα λεφτά στην τσέπη του χρήστη αλλά και πόσος χρόνος από την μείωση της κίνησης αν όλες αυτές οι διαδρομές γινόντουσαν με ξεχωριστά αμάξια.

Αυτό μπορεί να λειτουργήσει και ως μάρκετινγκ της εφαρμογής παραθέτοντας τα στοιχεία αυτά στο ευρύ κοινό,.

Στόχος αυτής της εφαρμογής θα είναι να καλλιεργηθεί διαφορετική νοοτροπία μεταφορών και να υποστηριχθεί το έργο του Υπουργείου Μεταφορών στην μείωση της κίνησης στους δρόμους που αποτελεί καθημερινή ταλαιπωρία για τους οδηγούς.

Συγγνώμη για την πρόχειρη γραφή ελπίζω να έχετε καταλάβει τι θέλω να πω ελπίζω να το διαβάσει κάποιος και να το βρει ενδιαφέρον. Σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές ειδικότητες για την ανάπτυξη της εφαρμογής όπως ασφαλιστές, προγραμματιστές, νομικοί αλλά και ειδικοί στο μάρκετινγκ. Αλλά πιστεύω με καλά οργανωμένη δουλειά μπορεί να αποτελέσει ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο.

Σας ευχαριστώ πολύ!

 


Σχετικό υλικό
  •      
  • 0
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
    Loading...
    πριν 3 έτη

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Σχολίασε