< Όλες οι δράσεις
Δράση

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα πραγματοποιηθεί το Σεμινάριο «H Eπιστήμη της Γραφολογίας στη ζωή του Ανθρώπου»

beenhere ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ!

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα πραγματοποιηθεί το Σεμινάριο  «H Eπιστήμη της Γραφολογίας στη ζωή του Ανθρώπου», από το Ελληνικό Ινστιτούτο Γραφολογίας, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18.00, στο 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Το Σεμινάριο, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 20ης επετείου από την ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Γραφολογίας, θα έχει  εισηγητές τους Αναλυτικούς και Δικαστικούς Γραφολόγους, την Πρόεδρο του Ε.Ι.Γ. κ. Αλεξάνδρα Σιγάλα και τον κ. Ιάκωβο Σιγάλα.

ΘΕΜΑΤΑ – ΕΝΟΤΗΤΕΣ 

Εισαγωγή στην Αναλυτική Γραφολογία

(Η Γραφή / Η προσωπικότητα / Τα Οφέλη)

Εισαγωγή στην Δικαστική Γραφολογία

(Η γραφολογία στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης)

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

(Έφηβοι / Ενήλικες )

Είναι γενικώς αποδεκτό ότι ο συστηματικός τρόπος  επικοινωνίας των ανθρώπων μέσω γραφικών συμβόλων ( = γραφή),  αποτελεί την σπουδαιότερη πολιτιστική επινόηση του ανθρώπου,  καθώς η γραφή αποτελεί το κατ’ εξοχήν παράδειγμα των πολύπλοκων νοητικών και ψυχικών διαδικασιών και δραστηριοτήτων του ανθρώπου που τον διακρίνουν από τα άλλα ζώα.

Κάθε γραφικός χαρακτήρας, όπως και κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. H γραφή έχει σχέση με όλα τα μη λεκτικά μέσα έκφρασης της προσωπικότητας, όπως η έκφραση του προσώπου, η στάση του σώματος. Κάθε έκφραση μη λεκτική έχει, υψηλό βαθμό ερμηνείας. Η γραφή  είναι  σημαντικότερη από τις άλλες μη λεκτικές εκφράσεις για την πολυπλοκότητά και το βάθος της και αυτό γιατί, πολλοί παράγοντες εμπλέκονται όταν γράφουμε και κατά συνέπεια επηρεάζουν  τον τρόπο που μαθαίνουμε να γράφουμε.

Η Γραφολογία είναι η μελέτη της ψυχοσύνθεσης του ατόμου μέσω της γραφής του, η οποία αποτελεί τον καθρέπτη των δυνατοτήτων και των αδυναμιών του. Με άλλα λόγια η Γραφολογία εξετάζει τα μη ορατά και τα πιο λεπτά σημεία της ανθρώπινης ψυχής και παρατηρεί την κατάσταση των βαθύτερων επιπέδων του εσωτερικού του κόσμου, που συχνά είναι άγνωστος και στον ίδιο τον γράφοντα.

Σε ποιους τομείς βοηθά η γραφολογία:

Στην εγκληματολογία και κυρίως στην πιστοποίηση εγγράφων

Στο «γνώθι σαυτόν»

Στην επιλογή προσωπικού

Στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Στην επιλογή συνεργάτη ή συντρόφου

Στα σχολεία (παιδικές – εφηβικές γραφές)

Στην Ψυχιατρική

                                          

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *