< Όλες οι δράσεις
Δράση

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΞΥΛΙΝΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ»

beenhere ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ!

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΞΥΛΙΝΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ»

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ) και την Επιτροπή Π.Ε. Χανίων «Χανιά 1821 – 2021», παρουσιάζουν την ατομική Έκθεση της εικαστικού Πέπης Χατζηδάκη, με τίτλο «Ξύλινα Κεντήματα» και με καλλιτεχνική επιμέλεια της Βάσως Πετρουλάκη.
Στην Έκθεση αυτή, η Πέπη Χατζηδάκη, παρουσιάζει έργα τα οποία συνδυάζουν την παραδοσιακή τέχνη του κεντήματος με την ξυλογλυπτική, συνθέτοντας με μαεστρία ένα εξαιρετικά ενοποιημένο σύνολο, με ένα βαθιά προσωπικό ιδίωμα. Αντλεί τα θέματα και τις αναφορές της από την ελληνική λαϊκή φορεσιά, τα οποία αποδίδει με μοντέρνα και πρωτότυπη ματιά, υπενθυμίζοντας αφενός τη σημασία που είχε και θα έχει η λαϊκή παράδοση στο χώρο των Τεχνών, και αφετέρου επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο και τη μορφή της στο σήμερα.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και ώρα 20:30 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) – Πλατεία Κατεχάκη & Ακτή Τομπάζη 31.
Διάρκεια έκθεσης: 21 Iουλίου – 8 Αυγούστου 2021.
Ώρες λειτουργίας:  Καθημερινά 10.00 – 13.00 και 19.00 – 22.00.
Είσοδος ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *