< Όλες οι δράσεις
Δράση

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

beenhere ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Οι μαθητές του Γυμνασίου Καντάνου έχει δημιουργήσει τρεις δράσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με την βοήθεια των καθηγητών τους :

  • Λουκία Καρακώστα,  καθηγήτρια Μουσικής
  • Μαρία Φλουρή, Φιλόλογος
  • Νίκος Γαγάνης – καθηγητής Καλλιτεχνικών
  1. Η πρώτη δράση με τίτλο «Το τραγούδι με έμπνευση από την Ελληνική Επανάσταση», αποτελεί τη δημιουργία cd με ηχογραφημένα τραγούδια από μαθητές, με αφορμή την Επανάσταση του 1821. Έγινε ύστερα από γνωριμία των μαθητών με Έλληνες συνθέτες και διαφορετικά είδη μουσικής (έντεχνο, δημοτικό, αυτοσχεδιασμός, ριζίτικο, οπερέτα κ.α.), με θέμα την Επανάσταση και την αλλαγή του κόσμου. (Νοέμβριος ’21 έως και Ιούνιος ’21).
  2. Η δεύτερη δράση με τίτλο » Ανταποκριτές της Καντάνου», αποτελεί μία ραδιοφωνική εκπομπή/αφιέρωμα στους Αγώνες του Σελίνου κατά την Επανάσταση του 1821 και γενικότερα στους Αγώνες για την Ελευθερία μέσα από αφήγηση γεγονότων και επιλογή τραγουδιών από τους μαθητές του σχολείου. (Μάρτιος 2021 έως και Ιούνιος 2021).
  3. Η τρίτη δράση με τίτλο «Videoclip: «Επανάσταση 1821: Έμπνευση από τους Αγώνες για την Ελευθερία» αποτελεί ένα VideoClip με φωτογραφίες, ζωγραφιές και ηχογράφηση τραγουδιού από μαθητές του σχολείου με θέμα τους Αγώνες των Ελλήνων για Ελευθερία.

Για όποιον επιθυμεί να «γνωρίσει» τις δράσεις οι παρακάτω σύνδεσμοι είναι διαθέσιμοι :

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *