< Όλες οι δράσεις
Δράση

Αρχίζει ο Β’ Κύκλος Διαλέξεων, Τετάρτες των Φιλολόγων, την Τετάρτη 5/2/2020. Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης -Π.Ε. Χανίων

beenhere ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ!

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 ώρα 21.00, στον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, αρχίζει ο Β΄ Κύκλος των διαλέξεων Τετάρτες των Φιλολόγων με εισηγητή τον φιλόλογο Ιωάννη Παναγιώτη Αμπελά, διδάκτορα Ε.Κ.Π.Α. στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, καθηγητή στο Μουσικό Σχολείο Χανίων και θέμα:

«Ο άνθρωπος ως πολίτης του κόσμου· η πρόταση των Στωικών»

Στο πλαίσιο της εισήγησης θα εκφραστούν γενικότεροι αλλά και ειδικότεροι προβληματισμοί αναφορικά με τη στωική φιλοσοφία (Αρχαία, Μέση και Νεότερη Στοά) με αφορμή τη διδασκαλία των κειμένων-αποσπασμάτων της 6ης Θεματικής Ενότητας στον αποκαλούμενο Φάκελο Υλικού για τα Αρχαία Ελληνικά της Γ΄ Λυκείου (Προσανατολισμός Ανθρωπιστικών Σπουδών). Παράλληλα, θα γίνει σχολιασμός επιλεγμένων σημείων των συγκεκριμένων διδακτικών ενοτήτων και θα αναζητηθούν οι βέλτιστες ερμηνείες.

 

Οι Τετάρτες των Φιλολόγων διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Πρόκειται για επιμορφωτικές συναντήσεις που απευθύνονται σε φιλολόγους, εκπαιδευτικούς και ευρύτερα φίλους του λόγου.

 

 [Στο τέλος της συνάντησης θα κοπεί η βασιλόπιτα του Συνδέσμου]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *