Διαβούλευση: Ο Δήμος Χαϊδαρίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου.

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

σχόλια επί των προτάσεων τροποποίησης του ΟΕΥ

Καταθέτοντας κι εγώ την άποψή μου, τόσο σαν υπάλληλος του Δήμου Χαϊδαρίου όσο και σαν ενεργή πολίτης που επιθυμεί να συμμετέχει στις αποφάσεις, θα ήθελα να σχολιάσω :

  1. Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση των συναδέλφων και του Συλλόγου Εργαζομένων σχετικά με τη δυνατότητα υπηρεσιακής εξέλιξης όλων των υπαλλήλων. Θεωρώ ότι όσοι μπορούν να κριθούν ως Τμηματάρχες είναι αντιφατικό να μην μπορούν να κριθούν και ως Διευθυντές στην ίδια Δ/νση. Είναι δυνατόν ο αρχαιότερος Τμηματάρχης να αναπληρώνει τον Δ/ντή επί χρόνια, αλλά στο τέλος να μην έχει τη δυνατότητα να κριθεί για Δ/ντής της ίδιας υπηρεσίας; Προτείνω να καταργηθεί το «ΕΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙ» για τις θέσεις ευθύνης όπου ΔΕΝ απαιτείται εξειδικευμένη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση.
  2. Ως Πληροφορικός έχω διαπιστώσει τα 28 χρόνια που εργάζομαι στο Δήμο ότι η Πληροφορική/Μηχανογράφηση αφορά όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου, τα Νομικά του Πρόσωπα και τους αιρετούς και δεν υπόκεινται στις αποφάσεις κανενός Δ/ντή. Η Κεντρική Εξουσία και η Διοίκηση του Δήμου αποφασίζουν για τις δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και οι εργαζόμενοι τις υλοποιούν και τις υποστηρίζουν. Πιστεύω πως θα έπρεπε το αντικείμενο της πληροφορικής (hardware και software) να είναι αρμοδιότητα  ενός Γραφείου υπό τον Δήμαρχο ή τον Γενικό Γραμματέα. Ούτε Δ/νση Πληροφορικής θα μπορούσε να δημιουργηθεί αφού δεν υπάρχουν πτυχιούχοι να τη στελεχώσουν και άρα να παράγουν έργο ισάξιο μιας Δ/νσης Δήμου, ούτε όμως θα έπρεπε να αποτελούν Τμήματα σε μια Δ/νση με μη συναφές αντικείμενο.
0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
πριν 7 μήνες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε