Διαβούλευση: Ο Δήμος Χαϊδαρίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου.

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ο.Ε.Υ.

 

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:

Με το Ν. 3852/2010, άρθρο 103 ( Καλικράτης ), οι Σχολικές επιτροπές κάθε δήμου συγχωνεύονται σε δύο νομικά πρόσωπα, ένα για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και ένα για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας.

Οι Σχολικές Επιτροπές αποτελούνται από 9 μέχρι και 15 μέλη, το έργο τους καθορίζεται από νόμο, και δεν επιτρέπεται κανένας περιορισμός ή διεύρυνση του έργου για το οποίο έχουν  δημιουργηθεί, από  δημοτικό συμβούλιο .Επίσης τα Δ.Σ και οι Πρόεδροι δεν μπορούν να ελέγχονται από δημοτικούς υπαλλήλους.( Τμηματάρχες- Διευθυντές ).

Λόγω μη διάθεσης προσωπικού από το νόμο, μπορεί να παρέχεται μόνο γραμματειακή υποστήριξη από το τμήμα Παιδείας ενός δήμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ:

Το πρόγραμμα ‘’δια βίου μάθησης’’ αναφέρεται στην εκπαίδευση ενηλίκων, και όχι σε παιδιά. Το τμήμα Παιδείας μεριμνά για την παραχώρηση της σχολικής μονάδας  που θα γίνεται το πρόγραμμα και να είναι ανοιχτή τις απογευματινές ώρες.

Θεωρώ λάθος την άποψη για μεταφορά της υλοποίησης  του προγράμματος από το τμήμα Βιβλιοθήκης στο τμήμα Παιδείας.

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4,33 out of 5)
Loading...
πριν 2 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε