Διαβούλευση: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

Πέτρος Σχοινόπουλος

Καλησπέρα σε όλους.
Αρχικά να συγχαρώ την συνολική προσπάθεια της δημοτικής αρχής σε όλους τους τομείς. Η προσπάθεια σας είναι ορατή και αναγνωρίζεται.  Επίσης να σας συγχαρώ για το βήμα που δίνετε  μέσω αυτής της πλατφόρμας στους δημότες να εκφέρουν λόγο για θέματα που τους αφορούν  .

Ως καταστηματάρχης στο εμπορικό κέντρο του Δάσους Χαϊδαρίου , θα ήθελα να κάνω δυο προτάσεις που θεωρώ ότι θα αναβαθμίσουν το σημείο αυτό της πόλης μας.

Ο πεζόδρομος της Ηρώων Πολυτεχνείου σε συνδυασμό με το εμπορικό κέντρο αλλά και το φαρδύ πεζοδρόμιο της Σουκατζιδη , δημιουργούν ένα Π.  Για τα λίγα μέτρα της 25ης Μαρτίου από τη Σουκατζιδη ως την Παπανδρέου τα οποία είναι 20-30 μέτρα δεν δημιουργείτε ένας κυκλικός περίπατος. Το πεζοδρόμιο της 25ης σε εκείνο το σημείο είναι μία πλάκα πεζοδρομίου με δέντρα και κολώνες. Δεν μπορεί κάποιος να το περπατήσει , πόσο μάλλον μια μητέρα με καροτσάκι μωρού.
Θεωρώ ότι «κλέβοντας» ένα μέτρο από το πεζοδρόμιο της Πλ.Ελευθερίας για να μπορεί να περπατήσει κάποιος και το πεζοδρόμιο της άλλης πλευράς  θα αλλάξει πολύ η εικόνα όλου του τετραγώνου. Μπορεί κάποιος που δεν έχει περπατήσει το εν λόγω σημείο να βρίσκει την πρόταση ανούσια αλλά εγώ που βλέπω καθημερινά μητέρες με καρότσια να μην μπορούν να κάνουν μια βόλτα στο σημείο αυτό , δημιουργείτε μεγάλη δυσαρέσκεια. Το Δάσος έχει έτσι και αλλιώς πρόβλημα με τα πεζοδρόμια όμως σε αυτό το σημείο πρέπει να δοθεί λίγη προσοχή. Η πλατεία Ελευθερίας είναι πολύ σημαντική για την εικόνα του πεζόδρομου , αν μπορούσατε να «ενώσετε το ένα σημείο με το άλλο» θα άλλαζε η εικόνα της καρδιάς τους Δάσους. Ίσως να εξετάζατε να πλακοστρωθεί το σημείο της 25ης από τη διασταύρωση με τη Σουκατζιδη ως την Παπανδρέου. Είναι λίγα μέτρα.

Η δεύτερη μου πρόταση αφορά τις  θέσεις στάθμεύσης που τόσο χρειαζόμαστε στο σημείο.

Στο  πεζοδρόμιο της Πλ.Ελευθερίας επι της Παπανδρεου , τα αυτοκίνητα σταθμεύουν παράλληλα στο δρόμο . Αν στάθμευαν κάθετα οι θέσεις θα πολλαπλασιάζονταν . Το κόστος αυτών των έργων θεωρώ ότι δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο και από το πολύ φαρδύ πεζοδρόμιο της Πλ. Ελευθερίας θα αφαιρούσαν το πολύ ένα μέτρο.
Τέλος θέσεις στάθμευσης θα μπορούσαν να γίνουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα προαύλια των σχολείων 1ου και 8ου Δημοτικού. Στη Ναύπακτο τη συγκεκριμένη τακτική την εφαρμόζουν χρόνια . Τα σχολεία εκείνους τους μήνες είναι κλειστά αλλά και τα παιδιά απαγορεύεται να μπαίνουν για να παίξουν.
Σας ευχαριστώ πολύ ,

Πέτρος Σχοινόπουλος

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
πριν 8 μήνες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε