Διαβούλευση: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

κ. Αθανάσιος Ελεάτης

Αγαπητοί,

Με ενδιαφέρον διάβασα τα γραφόμενα για την ανάπλαση της πλατείας του Δάσους.

Υπάρχει αρκετή σαφήνεια στα όσα θέλετε να κάνετε.

Δεν είμαι αρχιτέκτων συνεπώς δεν μπορώ να εκφέρω μια εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος.

Ως απλός πολίτης και δημότης της περιοχής αναφέρω μερικές σκέψεις κι ερωτήματα που κατά καιρούς έχω σκεφτεί ή ακούσει από συμπολίτες:

1) τα τσιμεντένια κράσπεδα που ήδη υπάρχουν στην νότια πλευρά της Ηρώων Πολυτεχνείου καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Καλό θα ήταν στην θέση τους να χρησιμοποιηθούν πιο μοντέρνα παγκάκια έτσι ώστε αφενός να μην καταλαμβάνουν τόσο χώρο όσο τα τσιμεντένια κράσπεδα κι αφετέρου να ενσωματώνουν σύγχρονες τεχνολογίες (π.χ. θύρες usb κλπ).

2) οι ήδη υπάρχουσες μαρμάρινες πλάκες είναι ολισθηρές αυτό είναι γνωστό. Πρόσεξα ότι θα έχετε απορροφητικό σκυρόδεμα συνεπώς πιστεύω θα λυθεί το πρόβλημα της ολισθηρότητας.

3) δεν βρήκα ιδιαίτερη αναφορά στον φωτισμό εκτός από 2-3 γραμμές. Θα χρησιμοποιηθεί η ηλιακή ενέργεια όπως σε άλλες σύγχρονες πλατείες ή μήπως όχι; Ο φωτισμός νομίζω ότι είναι καίριος διότι λειτουργούν και καταστήματα εστίασης με τραπεζοκαθίσματα έξω, συνεπώς ένας καλός φωτισμός θα είναι μεγάλου ατού την νύκτα.

4) πείτε μας τι σκέπτεστε για τον χώρο στο κέντρο της πλατείας εκεί που σήμερα υπάρχει ένα πλατάνι και παλιότερα υπήρχε το θρυλικό σιντριβάνι του Δάσους. Ένα σημείο με ιδιαίτερο συναισθηματισμό για όσους μεγάλωσαν την δεκαετία του ’90-΄00 στο Δάσος και όχι μόνο.

5) θα υπάρχει κάποιος χώρος για παιχνίδι μικρών παιδιών; Σήμερα ένα μέρος της πλατείας χρησιμοποιείται από τα παιδιά για παιχνίδι λόγω έλλειψης άλλων χώρων πλησίον της πλατείας για δραστηριότητες των παιδιών.

6) ελπίζω πως θα δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στα δέντρα που θα φυτευτούν. Σωστά λέτε για την σκιά κλπ, επίσης στα φύλλα (τα φυλλοβόλα είναι πιο εντυπωσιακά αλλά χρειάζονται μάζεμα το φθινόπωρο κλπ). Θα λάβετε φαντάζομαι υπόψη σας και το μικροκλίμα της περιοχής μιας και βρισκόμαστε στους πρόποδες ενός χαμηλού βουνού.

Σας ευχαριστώ για τον χώρο

 

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
πριν 3 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε