Ελεύθερη Συμμετοχή

 • 0Votes
 • 2Responses
Voting has ended.

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Rate this post

Για τον λόγο ότι η κοινότητα των Ρομά, αντιμετωπίζει τόσο θεσμικές δυσκολίες όσο και θέματα προσαρμογής στα νέα δεδομένα της επιχειρηματικότητας, η μόνη διέξοδος θα μπορούσε να είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσω του νέου θεσμικού πλαισίου των ΚοινΣΕΠ. Αυτό απαιτεί την δημιουργία ενός οργάνου από την πλευρά της πολιτείας με συμμετοχή των συλλογικοτήτων των Ρομά για προώθηση της ιδέας αλλά και την εκπαίδευση όσων ενδιαφέρονται προς την κατεύθυνση αυτή.

2
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,33 out of 5)
Loading...
πριν 5 έτη

Σχόλια

 1. Μόνιμος σύνδεσμος στο σχόλιο
  Θεοφίλη Σμπρίνη

  Συμφωνώ ότι η κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι διέξοδος με τα σημερινά δεδομένα για την προώθηση της απασχόλησης στις κοινότητες Ρομά (και όχι μόνο).
  Βεβαίως και απαιτείται εκπαίδευση διαμεσολαβητών ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για το σχεδιασμό, την ίδρυση και τη βιωσιμότητα των κοινωνικών επιχειρήσεων στις κοινότητες των Ρομά. Αυτό αποτελεί μια από τις δράσεις μας στο έργο SERCo (https://tinyurl.com/jg2bt82).

  2 Μαρτίου 2017 στις 20:26

 2. Μόνιμος σύνδεσμος στο σχόλιο
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ. ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

  6 Φεβρουαρίου 2017 στις 14:19

Σχολίασε