Ελεύθερη Συμμετοχή

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

Mέτρα για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια.

Rate this post

Αυτή η χρονιά έχει τελειώσει το θέμα είναι τι κάνουμε για το 2021, που θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Είναι καιρός να ανοίξει μια συζήτηση με όλους τους φορείς του τουρισμού, χωρίς ταμπού, για την επόμενη μέρα στον τουρισμό. Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας.
Να παρθούν μέτρα για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια.
Για την στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, το συμβούλιο και εγώ σαν πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελούντας σας ζητάμε, και εσείς σαν Περιφέρεια, και όλους τους αρμόδιους να επεξεργαστείτε ένα σχέδιο τύπου «άμεσης δράσης», για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων που να στοχεύει στην ανακούφιση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κρίση του κορονοϊού. Να είναι απλό, να απαιτεί ελάχιστα δικαιολογητικά, ενώ σε αυτό να περιλαμβάνονται όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Επίσης, ο κλάδος της εστίασης που στην περιοχή επλήγη από την αρχική φάση της πανδημίας, να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά.
Ένα σχέδιο που να ακουμπάει στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών, που είδαν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται, λόγω του COVID-19. Ένα σχέδιο που να λειτουργεί συμπληρωματικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί ή και θα ληφθούν το επόμενο διάστημα από το κεντρικό κράτος. Ένα σχέδιο που να αποδεικνύει έμπρακτα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση διαθέτει τις δυνάμεις να στηρίζει την κοινωνία, ειδικά όταν έκτακτες συνθήκες, μας το απαιτούν.
Αυτό το σχέδιο για το 2020 να έχει ως εξής.
Το συγκεκριμένο σχέδιο μπορεί να ενταχθεί και να χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 και να έχει ως εξής.
• Οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν από 5.000 έως 50.000 ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης, σε σχέση με τη λειτουργία και την απώλεια τζίρου που υπέστησαν, συγκριτικά με την περίοδο 2019-2020
• Το κεφάλαιο θα πρέπει να καταναλωθεί εντός του 2021
• Να υπάρχουν τρεις μεγάλες κατηγορίες ωφελούμενων: α) εμπόριο και υπηρεσίες,
β) μεταποίηση και γ) εστίαση και τουρισμός.
• Η διαδικασία ένταξης ωφελούμενων να προβλέπει πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς. Οι παράμετροι που θα ληφθούν κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος να είναι, η μέγιστη δυνατή ευρύτητα κλάδων και ωφελούμενων, η απλότητα των διαδικασιών, η πριμοδότηση των επιχειρήσεων που διατήρησαν τις θέσεις εργασίας, η αναλογικότητα της ενίσχυσης με βάση το μέγεθος της απώλειας εσόδων και η αμεσότητα εφαρμογής και υλοποίησης.
Στην περιοχή μας βιώνουμε μια οικονομική κρίση που αγγίζει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας κάνοντας αναγκαία την ύπαρξη ισχυρών δικτύων υποστήριξης.
Έχω να προσθέσω: «Το σχέδιο αυτό, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις που έχουν ανακοινωθεί για την επιχειρηματικότητα– όπως η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μεταποιητικών και τεχνολογικών επιχειρήσεων, και ο μηχανισμός στήριξης επιχειρηματικότητας – όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και η δημιουργία γνώσης και καινοτομίας –θα ενισχύσουν την στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας. Αν μάλιστα, σε αυτό το ποσό προσθέσουμε και το ποσό που θα εκχωρήσει το κεντρικό κράτος για την λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού, θα αποδεικνύεται πως η Περιφέρεια την ώρα της κρίσης, θα ενεργήσει αποτελεσματικά προς όφελος της κοινωνίας του τόπου μας. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπου 6 μήνες θα δείξουμε στους επιχειρηματίες μας και στους εργαζόμενους όλους ότι από την αρχή της κρίσης, δεν είναι κανένας μόνος του. Όλοι μαζί μπήκαμε στην κρίση, όλοι μαζί θα βγούμε!»
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διέθεσε, 30 εκατ. €

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
πριν 4 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε