Διαβούλευση: ΜΠΕ Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμεταλλευση του ΒΟΑΚ στο τμήμα ΧΑΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

πρόταση για μια ορθολογική χάραξη βοακ τμήμα βρυσσες ατσιποπουλο

Rate this post

Σας διαβιβάζουμε διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής δημοτικού διαμερίσματος Λαππαίων, σχετικά με την διέλευση του νέου ΒΟΑΚ στο τμήμα Βρύσες Ατσιποπουλο Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό η χάραξη του νέου ΒΟΑΚ, όμως δεν είναι αυτό που συμφωνήθηκε, με ευρεία διαβούλευση, Δήμου Αποκορωνου, Δήμου Ρεθύμνου και τοπικής κοινωνίας, αλλά, η νέα χάραξη γίνεται βορειότερα εφάπτεται του παραδοσιακού οικισμού Δραμιών, καταστρέφει, την ζώνη τουριστικών εγκαταστάσεων του οικισμού, καθώς και την υπάρχουσα τουριστική ζώνη το ΣΧΟΟΑΠ Επισκοπής.

Σας κάνουμε γνωστό, ότι στις 24//11/2016, μετά τις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων Αποκόρωνα και Ρεθύμνου, η επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφερείας Κρήτης, γνωμοδοτεί και εισηγείται η χάραξη να γίνει νοτιότερα πάνω από τις δεξαμενές του ΤΟΕΒ, Δραμίων για να μη θιγεί ο χαρακτήρας του οικισμού και η τουριστική ζώνη Επισκοπής.

Μάλιστα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσιάστηκε η προτεινόμενη χάραξη παρουσία του δ/ντη του ΒΟΑΚ κ Αγαπάκη και του μελετητή της εταιρείας ΑΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ Κ. Καραδήμα έγιναν μετρήσεις και υπήρξε χάρτης με χάραξη.

Η τοπική κοινωνία αποδέχτηκε αυτή την χάραξη, δεν υπήρξαν αντιδράσεις, εκτιμάται δε, ότι έχει μικρότερο κόστος από την προτεινόμενη.

Θέλουμε να σταθούμε, στο γεγονός, ότι το κράτος, έχει συνέχεια, και οι αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Ο Περιφερειάρχης δεν άλλαξε, δήμαρχοι Αποκόρωνα και Ρεθύμνου, παραμένουν οι ίδιοι, ο διευθυντής του ΒΟΑΚ, παραμένει ο ίδιος, η χάραξη άλλαξε Κύριοι.

Ξεκάθαρα η προτεινόμενη χάραξη, δεν έχει την κοινωνική συναίνεση, των πολιτών της περιοχής μας.

Η προτεινόμενη χάραξη, οριστικά, καταστρέφει, την πεδιάδα τηςΕπισκοπής τσιμεντοποιεί, επιχωματώνει, πάνω από 1000 στρέμματα παραγωγικής γης και μάλιστα σε ζώνη υψηλής παραγωγικότητας, καταστρέφει επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα πυκνό αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ και ακυρώνει, στην πράξη, την τουριστική ζώνη που έχει καθοριστεί με το ΣΧΟΟΑΠ Επισκοπής, αφού, σε ορισμένα σημεία η χάραξη απέχει από την ζώνη 20 μ.

Κύριοι εγκλωβίζετε τον ζωτικό μας χώρο, μεταξύ δυο αυτοκινητόδρομων, στα 500 και 700 μέτρα, μας προτείνετε, να αναπτυχθούμε να επενδύσουμε, να καλλιεργήσουμε, να εκθρέψουμε ζώα, μεταξύ δυο αυτοκινητόδρομων και κόμβων. Αφήστε μας χώρο να αναπτυχθούμε, μετατοπίσετε την χάραξη νοτιότερα.

Υπάρχει και η οικονομία του διαμοιρασμού, να γίνουν μικρές μονάδες ενοικιαζόμενες βίλες, αυτό το κομμάτι, το παραλιακό μέτωπο, νότια, του υφιστάμενου ΒΟΑΚ, είναι τουριστικά πολλά υποσχόμενο, μη το καταστρέψετε.

Κύριοι παρακαλούμε, όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου, να υλοποιηθούν οι ομόφωνες, αποφάσεις Δήμου Ρεθύμνου, Δήμου Αποκορώνου και Περιφερειακού Συμβούλιου Κρήτης, για την χάραξη που αποφασίστηκε με ευρεία διαβούλευση, νοτίως των δεξαμενών του ΤΟΕΒ Δραμιών, για να μη προχωρήσει η σχεδιαζόμενη περιβαλλοντολογική, υποβάθμιση, η καταστροφή, που πρόκειται να εξελιχθεί στην περιοχή της, Δραμιών και Επισκοπής».

πρόταση κατοίκων  επισκοπης  η χάραξη  νοτιότερα  της
προτεινομένης  καθολική απαίτηση  του χωρίου
0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...
πριν 1 έτος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε