Διαβούλευση: ΜΠΕ Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμεταλλευση του ΒΟΑΚ στο τμήμα ΧΑΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

ΑΠΟΨΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΕΝΣΤΑΣΗ για την περιοχή ΔΡΑΜΙΩΝ – ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ – ΠΕΤΡΕ.

Rate this post

ΑΠΟΨΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΕΝΣΤΑΣΗ για την περιοχή ΔΡΑΜΙΩΝ – ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ – ΠΕΤΡΕ.

Συμφωνώ με τις παρακάτω εναλλακτικές προτάσεις – λύσεις όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας Επισκοπής Ρεθύμνου και Δραμίων Αποκορώνου.
– Α¹. με τις θέσεις της απόφασης ΜΠΕ Περιφέρειας Κρήτης, 113/2016 απόσπασμα πρακτικού Νο 9/24 Νοεμβρίου 2016 (ειδικά για την περιοχή Δραμιων – Επισκοπής – Πετρέ) για ΝΟΤΙΌΤΕΡΗ ΧΆΡΑΞΗ και
– Α². με την πρόσφατη επικαιροποιημένη άποψη – γνωμάτευση της 26/08/2021, των πλέον αρμοδίων υπηρεσιών ΤΕΕ (τμήματα ανατολικής και δυτικής Κρήτης ΤΕΕ/ΤΑΚ και ΤΕΕ/ΤΔΚ) για την όσο το δυνατόν ΝΟΤΙΌΤΕΡΗ ΧΆΡΑΞΗ που θα αφήσει περισσότερη έκταση παρθένα και ανέγγιχτη για πιο ορθολογική και ισόρροπη διαχείριση και ανάπτυξη.
Τα παραπάνω έχουν αποσταλεί και γνωστοποιηθεί σε ΟΛΕΣ τις ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ και τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.
– Β. ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ του υπάρχοντος παλιού ΒΟΑΚ από Γεωργιούπολη – Καβρός – Δράμια – Πετρέ.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ και ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ λύση. Ο υπάρχων παλιός ΒΟΑΚ να διαπλατυνθεί στις ΔΥΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΕΣ πλευρές του, από Γεωργιούπολη έως Πετρέ. Η διεύρυνση αυτή μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερο κόστος για την εθνική οικονομία της πατρίδας μας, από οποιαδήποτε άλλη χάραξη και ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ όπως το ότι είναι ΕΥΘΥΣ που σημαίνει ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΡΥΠΑΝΣΗ, ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ και ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ. Αυτή η λύση είναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ, πιο ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ και πιο ΣΩΣΤΗ από ΟΛΕΣ τις ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ, ακόμα και αν χρειαστεί υπογειοποίηση του έργου, ή εφαρμοστεί άλλη νέα σύγχρονη κατασκευαστική διαδικασία, σε σημεία που έχουν -εκ των υστέρων- χτιστεί ξενοδοχεία.
– Στον αντίποδα, αν παρ’ελπίδα προκριθεί η χάραξη του ΒΟΑΚ όπως έχει παρουσιαστεί, και που είναι πρόχειρη και δεν εξυπηρετεί καμία παράμετρο ενός σωστού έργου τέτοιας σημασίας και σπουδαιότητας•  τυχόν υλοποίηση του σε αυτή την βάση, θα είναι εκτός από ΛΑΘΟΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ (ως αντίθετη με τα ΣΧΟΟΑΠ των περιοχών μας και τις χαρακτηρισμένες με Νόμους του Κράτους, και τα σχετικά ΦΕΚ, ΖΟΕ, Υψηλής Γεωργικής Παραγωγικότητας).
Θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για την ΦΥΣΗ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (χλωρίδα – πανίδα – NATURA – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ), την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ και ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, την υλικοτεχνική υποδομή των δαπανηρών ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΟΑΚ, και φυσικά την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, και το ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ της ευλογημένης, έως τώρα, περιοχής μας.
Θα προκαλέσει δε τέτοιας μορφής και έκτασης διατάραξη του ζωντανού φυσικού ανάγλυφου, ώστε να είναι απλά αναμενόμενες οι καταστροφές. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε «εγκληματική», ως προς τις αναμενόμενες δυσμενείς συνέπειες της, άμεσες και έμμεσες.
– Σε κάθε περίπτωση, η υλοποίηση της μελέτης αυτής, ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ούτε την ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (πολλαπλάσιες ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ δαπάνες και ΕΞΟΔΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ και ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΖΗΜΙΩΝ όπως προαναφέραμε) και παράλληλα θα είναι ποικιλότροπα και εξόχως ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ.
– Καλό θα είναι να ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΝ οι αρμόδιοι την θέση τους στο ζήτημα, και να σκεφτούν με γνώμονα ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ, τις ΖΩΕΣ των ΠΟΛΛΩΝ και προπάντων των Μελοντικών Γενεών και όχι, ίσως, τα συμφέροντα των ΕΛΆΧΙΣΤΩΝ.
– Το αίσθημα ΔΙΚΑΙΟΥ και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ της Επισκοπής Ρεθύμνου και των Δραμίων Αποκορώνου, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ.
– Θα είναι έγκλημα αν περάσει ο ΒΟΑΚ μέσα από τους ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ ΔΡΑΜΙΩΝ και ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ, θα σημαίνει ολική καταστροφή ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ.
– Εν κατακλείδι, αφού υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις – λύσεις, παρακαλούμε προκρίνετε και επιλέξετε μία από αυτές, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ μία από τις πιο ΕΥΦΟΡΕΣ και πιο ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΟΙΚΙΣΤΙΚΑ, και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ της Κρήτης.
Ευχαριστούμε.

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
πριν 3 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε