Διαβούλευση: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Κρήτης 2020-2023 - Στρατηγικός Σχεδιασμός

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

Αντιμετώπιση Περιβαλλοντικού Θορύβου απο ΒΟΑΚ σε Ζώνες Κατοικίας

Rate this post

Ένα από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ είναι τα πολύ υψηλά επίπεδα ηχορύπανσης που προκαλούνται από τα διερχόμενα αυτοκίνητα στα σημεία που ο ΒΟΑΚ διέρχεται από κατοικημένες περιοχές.

Χαρακτηριστικά σας αναφέρω το πρόβλημα που έχουμε σήμερα στην περιοχή των Μεσαμεπλιών όπου είναι αδύνατο να έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα της κατοικίας μας (Ακροπόλεως 15 ΤΚ 71409-απέναντι από το γήπεδο του Ατσαλένιου) καθώς ο θόρυβος από τα διερχόμενα αυτοκίνητα είναι ανυπόφορος όλο το 24ωρο!

Παρότι έχουμε μεριμνήσει ώστε να τοποθετηθούν ειδικά παράθυρα με επιπλέον ηχομόνωση και πάλι ο θόρυβος παραμένει πολύ έντονος ακόμα και όταν αυτά είναι κλειστά με αποτέλεσμα τη δημιουργία δυσφορίας στους ένοικους λόγω της συνεχούς έκθεσης σε έντονο θόρυβο με αποτέλεσμα τη δραστική υποβάθμιση του βοιωτικού επιπέδου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα παλαιότερων μετρήσεων (Στρατηγικός Χάρτης Περιβαλλοντικού Θορύβου-ΣΑ 2010 ΣΜ 07580010) για τα επίπεδα θορύβου επιβεβαιώνονται τα παραπάνω καθώς από το 2010 που έγιναν οι μετρήσεις δυστυχώς 11 χρόνια μετά δεν έχει αλλάξει κάτι!

Προτείνω να γίνουν εκ νέου μελέτες/μετρήσεις σε συνδυασμό με ενα διαγωνισμό καινοτομίας με την υποβολή προτάσεων απο statrtups και πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα αντιμετωπίζουν δραστικά το παραπάνω πρόβλημα.

Εύχομαι να λάβετε υπόψη τα παραπάνω στο νέο σχεδιασμό/βελτίωση του ΒΟΑΚ.

Ευχαριστώ

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
πριν 2 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε