Ελεύθερη Συμμετοχή

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

ΒΟΑΚ Ηράκλειο-Ρέθυμνο: Μια απλή λύση για βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Rate this post

Στα σημεία του ΒΟΑΚ Ηράκλειο-Ρέθυμνο που γίνονται συχνά τροχαία ατυχήματα (όπως στον κόμβο της  Αγίας Πελαγίας, στις Σίσες,  και σε  άλλα), απορώ γιατί τόσα χρόνια δεν έχει δαπανηθεί ένα απόγευμα, για να μπουν τα πλαστικά κολονάκια (όπως αυτά έξω από το Πάρκο Γεωργιάδη προς Γερωνυμάκη) που αποτρέπουν το προσπέρασμα.

Πριν φτιαχτεί η Ολυμπία Οδός (ο νέος δρόμος Αθηνών Πατρών), τέτοια απλά κολονάκια είχαν τοποθετηθεί στον παλιό δρόμο και είχαν κατά πολύ μειώσει τα τροχαία, και την επικινδυνότητα του δρόμου. Πριν την τοποθέτησή τους, ο δρόμος ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος (και αν θυμάμαι καλά είχε ρεκόρ δυστυχημάτων).

Εκτιμώ ότι αν είχαν τοποθετηθεί αυτά τα κολονάκια, θα είχαν σίγουρα σωθεί ζωές.  Δεδομένου ότι το κόστος και ο χρόνος που απαιτείται για την τοποθέτησή τους είναι εξαιρετικά μικρός (το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί από ένα συνεργείο σε μία ημέρα), απορώ γιατί τόσα χρόνια δεν έχει γίνει.

Ναι, να προσπαθούμε να φτιαχτεί ένας καλός σύγχρονος οδικός άξονας, αλλά μέχρι να φτιαχτεί αυτός, γιατί δεν κάνουμε απλές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις;

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
πριν 5 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε