Ελεύθερη Συμμετοχή

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

Προστασία της τουριστικής περιόδου

Rate this post

Με σεβασμό στο συμβούλιο σας θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και τη προβληματική κατάσταση που βιώσαμε το καλοκαίρι του 2022  εντός του οικισμού της Αντιπάρου.

Η όχληση των οικοδομικών εργασιών κυρίως εκσκαφέων, κομπρεσέρ που προκάλεσαν έντονο και συνεχή θόρυβο κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο μας ξεπέρασε.

Πολύ αρνητική επίδραση σε όλους τους κατοίκους, γείτονες και φυσικά τουρίστες και φιλοξενούμενους. Σκεφτείτε τον κάθε επισκέπτη  μετά από την  περίοδο της υποχρεωτική καραντίνα , που επιλέγει την Αντίπαρο ως ήσυχο ,ήρεμο προορισμό διακοπών με ξεχωριστό περιβάλλον και τελικά βρίσκεται στη καρδιά εργοταξίου σε κατάσταση  μάχης μεταξύ θορύβου και σκόνης. Σκεφτείτε κι εμάς τους επιχειρηματίες εν μέσω σεζόν, θύματα του επίδοξου εργολάβου ή ιδιοκτήτη που ξεκινάει οικοδομή μέσα στο καλοκαίρι.

Να πρέπει να απολογηθούμε για τις πράξεις τρίτου ,να ζητάμε συγγνώμη στον απογοητευμένο μας πελάτη και να τον αποζημιώνουμε .Τι φταίει αυτός και τι φταίμε εμείς, κανείς δεν προστατεύει το δίκιο μας.
Το θέμα ή καλύτερα το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και δεν αφορά φυσικά μόνο το νησί μας .Ίσως θα έπρεπε να απασχολήσει το Υπουργείο Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Τουρισμού .
Ίσως πρέπει η Πολεοδομία να δίνει με την άδεια οικοδομής και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών σε τουριστικές ζώνες και να έχει όρους.
Αλλά εφόσον την  αρμοδιότητα προς το παρόν έχει η εκάστοτε Δημοτική αρχή,  ζητάμε στην διαβούλευση του Δήμου Αντιπάρου για το θέμα, να αξιολογηθεί σωστά η περίοδος που δεν θα πρέπει να γίνονται οι οικοδομικές εργασίες, κατασκευές, εκσκαφές βαρέως τύπου ,κομπρεσέρ και σιδηροκατασκευές νέου τύπου.
Θεωρούμε ότι πρέπει να απαγορευτούν οι εργασίες όχλησης τουλάχιστον από τον  Ιούνιο ως και τον Σεπτέμβριο , τους μήνες προσέλευσης των επισκεπτών-τουριστών δηλαδή  η τουριστική περίοδος που δουλεύει όλο το νησί ,που κινούνται τα πάντα ,είναι οι 4 μήνες το χρόνο που καμιά μέρα δεν αντικαθίσταται.
Είναι επιτακτική ανάγκη ο σωστός προγραμματισμός και αυτή η διαβούλευση να δώσει οριστικό αποτέλεσμα και να εφαρμοστεί με κάθε τρόπο.
Οι θορυβώδεις εργασίες να δρομολογούνται και να πραγματοποιούνται τους υπόλοιπους 8 μήνες, και επειδή υπάρχει μεγάλη αλληλεξάρτηση ,να υπάρχει κατανόηση απ’ όλους τους φορείς, επαγγελματίες και αλληλοσεβασμός γιατί η οικοδομή αναπτύσσεται παράλληλα και από τον τουρισμό.
0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
πριν 1 έτος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε