Διαβούλευση: Μελέτη οριοθέτησης ρέματος Πικροδάφνης

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

30-06-21 ρέω φύση ζω (τ. ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ) Φαξ /Τηλ. Επικ.: 210-98 88 480, κιν. 6974 65 56 38 (κ. Μάνος Θεοδωρακόπουλος), Ξάνθης 87, 17341 remapikrodafnis.blogspot.com , e-mail: [email protected] https://www.facebook.com/reofisizo/ Η άποψης μας για την υπό διαβούλευση ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ 2021 που αναληθώς αναφέρει ότι έγινε σύμφωνα με την απόφαση ΣτΕ 2313/2020

Rate this post

 

 

 

 

30-06-21

ρέω φύση ζω

(τ. ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ,  ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ)

Φαξ /Τηλ. Επικ.: 210-98 88 480, κιν. 6974 65 56 38 (κ. Μάνος Θεοδωρακόπουλος), Ξάνθης 87, 17341

remapikrodafnis.blogspot.com ,  email: [email protected]

 https://www.facebook.com/reofisizo/

 

 

 

 Η άποψης μας για την υπό διαβούλευση

ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ  2021

που αναληθώς αναφέρει ότι έγινε σύμφωνα με την απόφαση ΣτΕ 2313/2020

Α. Εισαγωγή

 

Α1. Ένα σύντομο ιστορικό

Το κράτος προβλέπει με μελέτη του της δεκαετίας του 80  το ρέμα Πικροδάφνης να γίνει λεωφόρος ένα έργο που ακυρώνεται τελικά.

 

Τρεις ακόμη προσπάθειες (2001 – 2003) του Κράτους – Διοίκησης καταστροφής του ρέματος με έργα δήθεν διευθέτησης (συγύρισμα ή καταστροφή😉 από την Ηλιούπολη μέχρι το Π. Φάληρο, ακυρώθηκαν μετά από πρωτοβουλίες της ένωσης μας  (νυν «ρέω φύση ζω» και τέως  ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ,  ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ)  και προσφυγές  πολιτών.

 

Το 2003 υλοποιούμε μια έμπνευση του Μάνου Θεοδωρακόπουλου και ζητούμε από το κράτος να προβεί στην κατά νόμο κλπ Οριοθέτηση του ρέματος οδηγώντας το κράτος  στο ΣτΕ/Ε΄ που αποφάσισε και διατάσσει το κράτος να οριοθετήσει το ρέμα με την απόφαση 1242/2008 λαμβάνοντας  υπόψη και την ΕΠΜ – ΥΠΕΧΩΔΕ, απόφαση που  ουδέποτε σεβάστηκε και δεν εφάρμοσε το κράτος – διοίκηση.

 

Μπαράζ παράνομων αποφάσεων του Κράτους – αντί οριοθέτησης – ακολουθεί από το 2014 με ενίοτε σύμπραξη ή και ανοχή ρεματικών Δημοτικών Αρχών για την καταστροφή της αντιπλημμυρικής και περιβαλλοντικής προστασίας που μας παρέχει η φυσική κοίτη  του ρέματος Πικροδάφνης

 

2016 προσπάθεια καταστροφής 200μ. φυσικής κοίτης που διασώσαμε με αναστολή του ΣτΕ στην Ηλιούπολη, ακυρώνεται με μετέπειτα απόφαση του ΣτΕ.

 

Η Εκτροπή του ρέματος Τραχώνων μέσα στο ρέμα της Πικροδάφνης (2014 -2015) είναι  λάθρα και χωρίς Περιβαλλοντική Αδειοδότηση και  έχει επίσης αποφασιστεί από την φαύλη Διοίκηση και τον δήμο Ηλιούπολης, ενώ αρχίζει να εκτελείται την ίδια περίοδο, αδιαφορώντας για τους πλημμυρικούς κινδύνους που ανοίγει για το μέλλον των κατοίκων και γενικότερα των πολιτών ένα τέτοιο παρά φύση έργο.

 

Η πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ κατοίκων και ενώσεων κατά της Εκτροπής κατατέθηκε έγκαιρα (2015) αλλά ναρκοθετήθηκε ύπουλα  με τεράστια πολιτική και κοινωνική ευθύνη των επώνυμων συντονιστών και του νομικού συμβούλου τους αφού παρουσιάσθηκαν αναληθή στοιχεία ήτοι παραλήφθηκε στο δικόγραφο σκοπίμως ή  σαφής  ημερομηνία και ο τρόπος γνώσης του έργου από τους προσφεύγοντες, και έτσι το ΣτΕ/Ε ακύρωσε την προσφυγή (3314/2015) για μια μη ουσιαστική  λεπτομέρεια συγκρινόμενη με το βάναυσα παράνομο και μεγάλο έργο μα στην ουσία έτσι ¨νομιμοποίησε¨ ένα εγκληματικά  βλαπτικό έργο για το μέλλον των πολιτών.

 

Την δεύτερη αίτηση ακύρωσης και αναστολής στο ΣτΕ κατέθεσαν μέλη της ένωσής μας «ρέω φύση ζω» την 11-04-2017 δοθείσης ευκαιρίας προσβολής νεότερων αποφάσεων της Εκτροπής – και παρόλο που  ενημερώθηκαν σχετικά με την νέα αυτή δυνατότητα- καμιά άλλη ένωση δεν ενδιαφέρθηκε να καταπολεμηθεί στο ΣτΕ η Έκτροπή για μια ακόμη φορά. Δυστυχώς και πάλι το ΣτΕ δεν αποδέχθηκε τα δικόγραφα μας   

 

Β. Πρόσφατη ιστορία

 

Η Διοίκηση με την  ΑΕΠΟ (2016) (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) προβλέπει την καταστροφή της φυσικής κοίτης από την Λ. Βουλιαγμένης έως την Λ. Ποσειδώνος.

 

Κατετέθησαν στο ΣτΕ, δύο προσφυγές κατά της ΑΕΠΟ 1) η Ε28/04-01-20 των Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία κ.α. 14 αιτούντων οργανώσεων και πολιτών και με διαφορά 5 ημερών  2) η Ε34/9-01-2017 των Εμμανουήλ Θεοδωρακόπουλου κ.α. 4 πολιτών («ρέω φύση ζω») και υπάρχουν αντίστοιχα δύο αποφάσεις η 2313/20 και η 2314/20. Το ΣτΕ εξέδωσε την τελική απόφαση του 2313/20 επί της πρώτης χρονολογικά κατατεθείσης προσφυγής αφού όμως έλαβε υπόψη του τα επιχειρήματα και των δύο προσφυγών.

 

Για την γνώση της αλήθειας η «ρέω φύση ζω» είναι η μοναδική ένωση πολιτών  που – σε αντίθεση με την κακή  πρακτική ¨ αριστερών κ.α. αγωνιστών¨ που δήθεν προστατεύουν το  περιβάλλον και το  ρέμα – με την ακατάπαυστη επιμονή μας για την προστασία και οριοθέτηση της Εκβολής ρέματος Πικροδάφνης πετύχαμε να γίνει δεκτή από το ΣτΕ η στρατηγικής σημασίας Οριοθέτηση για την προστασία της Εκβολής και του υγροβιότοπου της και να θεωρηθεί ότι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ρέματος Πικροδάφνης και δεν είναι η Εκβολή τμήμα του Αιγιαλού, όπως δολίως προσπάθησε η Διοίκηση να ισχυριστεί, ώστε ¨να έχει τα χέρια της λυτά¨ να καταστρέψει με έργα ξεκινώντας από την Εκβολή όλον αυτό τον αντιπλημμυρικό και οικοσυστημικό πλούτο της Αθήνας και της Αττικής.

 

 

Γ.  Ζητούμε και προτείνουμε :

 

α) Απορρίπτουμε  την υπό διαβούλευση  παρούσα ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ  2021 που αναληθώς αναφέρει ότι έγινε σύμφωνα με την απόφαση ΣτΕ 2313/2020 για τους κάτωθι λόγους:

 

α)Στην σελ. 150-151  της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ της υπό αξιολόγηση μελέτης οριοθέτησης ομολογείται ότι η Διοίκηση καταστρατηγεί τις αποφάσεις του ΣτΕ του 2020 ταυτίζοντας τις οριογραμμές χωρίς έργα με τις οριογραμμές με προτεινόμενα έργα. και με κοινή ονομασία των σημείων τους και επανεισάγει την κατασκευή έργων χιλιομέτρων όπως έκανε και στην ΑΕΠΟ που την κατήργησε το ΣτΕ: « Σημειώνεται ότι όλες οι κορυφές με το (σελ. 151) γράμμα Κ στην ονομασία τους, είναι κοινές για τις οριογραμμές χωρίς έργα με τις οριογραμμές με προτεινόμενα έργα.»

 

β) Επίσης ψεύδεται και παραπλανεί τον αναγνώστη όταν στην σελ. 150 ισχυρίζεται ότι « .. Στα σχέδια οριζοντιογραφίας της παρούσας μελέτης παρουσιάζονται : Οι οριογραμμές του ρέματος Πικροδάφνης χωρίς την κατασκευή έργων διευθέτησης ή άλλων έργων, όπως προέκυψε με βάση τα προαναφερόμενα» πλην όμως δίνει αναλυτική περιγραφή των καταστροφικών έργων στους Πίνακες Περιγραφής Προτεινομένων έργων στις δεκάδες  σελίδων, από σελ.  53 μέχρι σελ. 134.

 

γ) Ζητάμε και πάλι όπως βρεθεί τρόπος για να οδηγηθεί η Διοίκηση στο να καθορισθεί ως οριογραμμή του ρέματος ένας συνδυασμός :

 

γ1) με την οριογραμμή του 1939 όπου αυτό είναι  εφικτό τοις πράγμασιν – και αφού πρώτα ελεγχθεί η ορθότητα της οριογραμμής αυτής (1939 που αποτυπώθηκε από το κράτος) από επιτροπή με την κατά ελάχιστον συμμετοχή κ. Λουπασάκη, κας Μιχαλολιάκου (ΕΠΜ – ΥΠΕΧΩΔΕ) και κ. Θεοδωρακόπουλου.

 

γ2) με θέσπιση Β΄ Ζώνης Προστασίας σύμφωνα με την ως άνω Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη – ΥΠΕΧΩΔΕ (ΕΠΜ) και

 

γ3) με  Οριογραμμή που δεν θα περιλαμβάνει τα χιλιάδες μέτρα με τα περιγραφόμενα τεχνικά έργα της υπό κρίσην Μ. Ο. 

 

γ.3.1) Να επαυξηθεί η ζώνη του ρέματος μέχρι την οριογραμμή 1939 εφόσον αυτό είναι εφικτό, και εφόσον υπάρξει ρητή δέσμευση για / ή και  πρόγραμμα απαλλοτρίωσης οικοπέδων και κατασκευών οικιών, που είναι μέσα στις ρεματικές περιοχές. Την διαδικασία αυτή θα υλοποιήσει η ανωτέρω αναφερόμενη  Επιτροπή.

 

γ.3.2) ΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ μέσα στις οριογραμμές του ρέματος, σχεδόν όλα,  – ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥΣ – και άρα  ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟ ΚΡΙΣΗ Μ.Ο. 2021 ούτε και με καμιά προηγούμενη.

Οι οριογραμμές του ρέματος και της κοίτης να συμπεριλάβουν τα Πλημμυρικά Πεδία αυτά που ορίζονται  στην Μελέτη του καθηγητή Λαμπαδάριου (1923) , σε χάρτες της Κτηματικής Υπηρεσίας Υπουργείου Οικονομικών, και αυτά που θα ορίσουμε όλες οι πλευρές μαζί με μια Επιτροπή με την συμμετοχή των κ. Θεοδωρακόπουλου,  του κ. Λουπασάκη, και της κας Μιχαλολιάκου (ΕΠΜ – ΥΠΕΧΩΔΕ).

Έτσι παραβιάζονται ο Νόμος και η εξειδικεύουσα ΚΥΑ, αφού δεν εντάσσονται και δεν περιλαμβάνονται στα όρια του ρέματος άρα και δεν προστατεύονται τα πιο πολλά από τα Πλημμυρικά Πεδία, που είναι οι  φυσικές ρεματικές επιφάνειες ανάσχεσης των πλημμυρών πλησίον της κοίτης της συνήθους παροχής, κατά το άρθρ 4, παρ. 2, εδ. δ, ΚΥΑ 31822/1542/Ε103, ΦΕΚ1108Β/2010, για την Αξιολόγηση και Διαχείριση των Κινδύνων Πλημμύρας, σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της οδηγίας 2007/60/ ΕΚ, και ο εξειδικευόμενος Ν. 3199/2003, ΦΕΚ 280/Α/2003, (ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο την οδηγία 2000/60 του Ε.Κ. για την προστασία και διαχείρηση των επιφανειακών και των υπόγειων υδάτων).

 

Συγκεκριμένα το άρθρο 4, παρ. 2, εδ. δ, ορίζει «…δ) αξιολόγηση των δυνητικών αρνητικών συνεπειών των μελλοντικών πλημμυρών στον άνθρωπο, στο περιβάλλον, στην πολιτιστική κληρονομιά και στην οικονομική δραστηριότητα, λαμβανομένων υπόψη, στο μέτρο του δυνατού, στοιχείων όπως η τοπογραφία, η θέση των υδατορρευμάτων και τα γενικά υδρολογικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά τους, συμπεριλαμβανομένων των πλημμυρικών πεδίων ως φυσικών επιφανειών ανάσχεσης, η αποτελεσματικότητα των υφισταμένων τεχνητών υποδομών προστασίας από τις πλημμύρες (αντιπλημμυρικών έργων), η θέση των κατοικημένων περιοχών και των περιοχών οικονομικής δραστηριότητας καθώς και οι μακροπρόθεσμες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των επιδράσεων της αλλαγής του κλίματος στη συχνότητα επέλευσης των συμβάντων πλημμύρας».

Μα παρόλο που η Διοίκηση είναι ενήμερη γιατί  εκθέσαμε τις παραβιάσεις αυτές επανειλημμένα και  στο Δικόγραφο Προσθέτων Λόγων μας της με αρ. κατθσ. Ε34/2017 Αίτησης για την Ακύρωση της ΑΕΠΟ 2116,  δεν   λαμβάνονται υπόψη ούτε στην υπό κρίση ΜΟ 2019, ούτε στην Τεχνική Έκθεση της Μ Ο 2018 (κεφ. 1.4. σελ. 9-10, Β’ Θεσμικό/Νομικό Πλαίσιο και Νομολογία   που διέπει την περιοχή μελέτης –  ρέμα Πικροδάφνης).

 Άρα υπάρχει μια επίμονη, πολύπλευρη, παράνομη και επικίνδυνη για την αντιπλημμυρική προστασία των πολιτών  προσπάθεια της Διοίκησης να μειωθεί μη νομίμως  η οριοθετούμενη ρεματική έκταση σε κρίσιμες για την αντιπλημμυρική ασφάλεια περιοχές που είναι φυσικά και αναπόσπαστα στοιχεία του ρέματος, που έχουν δημιουργηθεί από προηγούμενα μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στις χιλιετίες.

Στις «Τοπογραφήσεις Αθηνών Προαστείων και Περιχώρων, Τοπογραφική Υπηρεσία Υπουργείου Συγκοινωνιών, 1923 – 1925, κλ: 1:2000» που σύνταξε ο  καθηγητής του ΕΜΠ Λαμπαδάριος,  αποτυπώνονται στους Δήμους Π. Φαλήρου, Αλίμου και ΔΑΔ αρκετά πλυμμυρικά πεδία  στα ρέματα  Πικροδάφνης, και (παραρέματα) Καλογήρων, και Καλαμά.

Υπάρχουν και άλλα πλημμυρικά πεδία τα οποία υποχρεούμεθα  με την ανωτέρω  επιτροπή ειδικών και εκπροσώπου μας, να τα εντοπίσουμε να τα καταγράψουμε και να τα προστατέψουμε, απαλλοτριώνοντας τυχόν ιδιοκτησίες που υπάρχουν σε αυτά ή εκχωρώντας   το κράτος κατοικίες ειδικού προγράμματος στους ιδιοκτήτες,  ώστε εντέλει, να εφαρμοσθούν οι σχετικοί νόμοι. Η Ελληνικό Κτηματολόγιο θα παρέχει τα στοιχεία ώστε να ταυτοποιηθούν οι  ιδιοκτησίες ή ο κοινόχρηστος ή δημόσιος/δημοτικός χαρακτήρας των πλημμυρικών πεδίων.

Καμιά άλλη ένωση ή πολίτες εκτός των προσκείμενων στη «ρέω φύση ζω» δεν έχει προβάλλει ούτε έχει διεκδικήσει την οριοθέτηση των πλημμυρικών πεδίων στο σύνολο του ρέματος.

 

γ.3.3) Να ορισθούν από την ως άνω Επιτροπή μπαζοπρανή που κινδυνεύουν να πέσουν ή έχουν αρχίσει ήδη να πέφτουν (είναι γνωστά αρκετά από αυτά) για να φύγουν τα μπάζα και όχι για να μείνουν, και με κατάλληλα τεύχη υπομελετών το συντομότερο δυνατόν να εκσκαφούν τα μπαζοπρανή και να απομακρυνθούν τα μπάζα και τότε να κριθεί αν χρειάζεται στήριξη το φυσικό ή μη πρανές που θα  στηριχθεί με ακανόνιστη σώρευση ακανόνιστου μεγέθους και σχήματος Φυσικών Ογκόλιθων (όρα κατωτέρω) – με προηγούμενη σπορά της κοίτης  κατάλληλων ειδών χλωρίδας ή άλλο οικολογικό τρόπο στήριξης, με έσχατη εφαρμοστέα στήριξη τον πασσαλότοιχο ή τα σαραζανέτι που δεν είναι επικίνδυνα και βλαπτικά, επειδή μπορεί με τον χρόνο και σε μια  πλημμυρική παροχή να αποκολληθούν σύσσωμα και να λειτουργήσουν ως φράγμα που θα προκαλέσει πλημμύρα των περιοχών.

γ.3.4) Η ίδια ως άνω Επιτροπή να ορίσει ποια από δεκάδες τμήματα δρόμων μέσα στο ρέμα μπορούν να αποδοθούν πάλι στο ρέμα, είτε ολοκληρωτικά είτε εν μέρει, αφήνοντας εφόσον είναι ασφαλές και εφικτό ένα μέρος ως πεζόδρομο ή / και ως οδό ήπιας κυκλοφορίας για την μετάβαση των παρακείμενων κατοίκων στις οικίες τους.

 

Έτσι θα προκύψει ένας αντιπλημμυρικός και οικοσυστημικός ισοσκελισμός μεταξύ των αμετάκλητα χαμένων ρεματικών εκτάσεων λόγω δόμησης και αυτών που μπορούμε να ανακτήσουμε σήμερα.

 

Έτσι θα βάλουμε εμπόδια στην αμετανόητη Διοίκηση που υποκριτικά ευθυγραμμίζεται με τις Οδηγίες της ΕΕ, θεσπίζοντας Υ.Α. και Νόμους τους οποίους στην συνέχεια καταπατάει με μελέτες που καταστρέφουν τα ρέματα και τα ποτάμια σε συνθήκες που όλες  οι περιοχές της Ελλάδας και οι Έλληνες δοκιμάζονται η μια μετά την άλλη από καταστροφικές πλημμύρες λόγω της αλλαγής του κλίματος και των εγκλημάτων της εσαεί ατιμώρητης Διοίκησης να μπαζώνει τα ρέματα όλες τις προηγούμενες δεκαετίες σε νησιά στην επαρχία και στις μεγάλες πόλεις.

 

 

Εν μέσω παγκοσμίως διαπιστωμένων έντονων πλημμυρικών φαινομένων λόγω της αλλαγής του κλίματος η Δικαιοσύνη, η Διοίκηση, κλπ, οφείλουν εκ του πλέγματος Νόμων, Νομολογίας και Συντάγματος, να θεσμοθετήσουν και να εξασφαλίσουν το συντομότερο δυνατόν την ευρύτερη και φυσικότερη κοίτη για να διασφαλίσουν στους πολίτες την  βέλτιστη αντιπλημμυρική και οικοσυστημική λειτουργία ρεμάτων, ποταμών κλπ φυσικών σχηματισμών απορροής των ομβρίων υδάτων προς τους αποδέκτες τους.

 

Λόγω τεχνικού προβλήματος δεν δυνάμεθα αυτήν την στιγμή να ελέγξουμε την πληρότητα και την ορθότητα της οριοθέτησης της Εκβολής και των Πηγών του ρέματος αλλά υποθέτουμε ότι θα έχουν γίνει σωστά.

 

Σύνταξη

 

Μάνος Θεοδωρακόπουλος Μ.Α.

Ψυχολόγος (Αρ. Αδείας 5619/2019 – μέλος του Συλλ. Ελλ. Ψυχολόγων),

Πτυχ. Master of Arts, Antioch Univ. Ohio, Springs, U.S.A., Ψυχολoγία Ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική – Προσεγγίσεις: Πρωτογενής (Primal Therapy) –   Πιστ. Κρανιοϊερή Θεραπεία/Αναζωογόνηση/Εσωτερική Χαλάρωση (xR. CSTAss. U.K.) – Παν. Αιγαίου – Life Coaching

Συντονιστής : ρέω φύση ζω (τέως ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ)   https://www.facebook.com/reofisizo/

Ξάνθης 87, Άγιος Δημήτριος, Αττική, 17341
Τηλ .- Φαξ
210 98 88 480, κιν.: 6974 65 56 38
e-mail :
[email protected]

 

Σοφία Βαξεβανοπούλου

Εισαγωγική εταιρία Great Lengths

Συντονίστρια Υποστήριξης: « ρέω φύση ζω» 

Έλλης 10, Άλιμος,  Τηλ.:  210 9833960, 693 678 3430     [email protected]

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
πριν 3 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε