Διαβούλευση: Ανάπλαση οδού Μακρυγιάννη

 • 0Votes
 • 0Responses
Voting has ended.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 20ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου

Rate this post

Σχετικά με τη διαβούλευση για την οδό Μακρυγιάννη, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου θα θέλαμε να υποβάλουμε τις ακόλουθες προτάσεις αναφορικά με την εν λόγω οδό και την ανάπλασή της:

 • Ζητάμε στη διασταύρωση Μακρυγιάννη και Μουσών να σχεδιαστεί εμφανής διάβαση πεζών (σημείο το οποίο περνάνε μαθητές καθημερινά πρωί και μεσημέρι). Από το συγκεκριμένο σημείο περνάνε μαθητές για το 20ο Δημοτικό σχολείο, για το 2ο Γυμνάσιο και για το 3ο Λύκειο, συνεπώς οι ηλικίες ποικίλλουν και είναι από 6 έως και 18 ετών, με συνοδεία αλλά και χωρίς συνοδεία. Παρόλο που έχει οριστεί Σχολική Τροχονόμος στο συγκεκριμένο σημείο, η οποία καταβάλλει κάθε προσπάθεια να σταματήσει την κυκλοφορία με σκοπό την ασφαλή πρωινή προσέλευση των μαθητών αλλά και την ομαλή αποχώρηση τους το μεσημέρι, πολλές φορές κινδυνεύει η ίδια όταν διακόπτει την κυκλοφορία, καθώς, δυστυχώς, κανένας δεν τηρεί τα όρια αφού δεν υπάρχει και η ανάλογη σήμανση κατά μήκος της οδού ότι πλησιάζουν σχολείο και να ελαττώσουν την ταχύτητά τους. Συνεπώς, το σημείο εκείνο εκτός από τη Σχολική Τροχονόμο, χρειάζεται άμεσα και πρόσθετα μέτρα καθώς η Πολιτεία οφείλει αρχικά να προστατεύσει τα παιδιά και κατ’ επέκταση και τους υπόλοιπες πεζούς πολίτες. Μαθητές και πολίτες με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να περνούν από τη συγκεκριμένη διάβαση (με την κατάλληλη ράμπα) καθώς η οδός Μακρυγιάννη στο μεγαλύτερο ποσοστό της δεν ενδείκνυται για άτομα με κινητικά προβλήματα με αποτέλεσμα να απομονώνονται.
 • Εκτός από τη διάβαση πεζών, ζητάμε στο συγκεκριμένο σημείο και την κατάλληλη σήμανση ώστε να εγκατασταθεί φωτεινός σηματοδότης που θα αναβοσβήνει και θα ειδοποιεί για την ύπαρξη σχολείου και διάβασης, καθώς μερικά μέτρα πιο κάτω βρίσκεται και το 6ο Γυμνάσιο, το ΕΠΑΛ στο οποίο αρκετοί μαθητές προσπαθούν να φθάσουν με ασφάλεια στο σχολικό τους χώρο.

 

Στο συνημμένο σχήμα έχει αποτυπωθεί το σημείο επί της οδού Μακρυγιάννη, όπου, κατά την πρόταση του Συλλόγου μας, θα πρέπει να κατασκευαστεί η διάβαση.

Επίσης:

 • Η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων επί της Μακρυγιάννη επιβάλλεται καθώς οι περισσότεροι, και κυρίως μαθητές, βαδίζουν στον δρόμο, αφού τα πεζοδρόμια είναι σχεδόν ανύπαρκτα και στενά και δυστυχώς σε αρκετά έχουν φυτευτεί και δέντρα που δυσχεραίνει την ασφαλή πορεία των μαθητών που κατευθύνονται στο σχολείο τους. Επιπρόσθετα υπάρχουν αυτοκίνητα που παρκάρουν επάνω στο πεζοδρόμιο ή κλείνουν την πρόσβαση. Όλα αυτά δυσχεραίνουν την κατάσταση για μητέρες με μωρά σε καρότσια, μαθητές, ηλικιωμένους, δασκάλους και γενικά πολίτες που επιτέλους θέλουν να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια στο πεζοδρόμιο και όχι στο δρόμο με τα αυτοκίνητα όπως κάνουν ακόμα και σήμερα.
 • Θα ήταν φρόνιμο, καθώς όλη η Μακρυγιάννη δεν περιέχει κανένα σηματοδότη, να μεριμνήσει ο Δήμος να μπουν στα σημεία όπου υπάρχουν σχολεία, νηπιαγωγεία κλπ, σαμαράκια ή εμφανείς διαβάσεις. Με αυτόν τον τρόπο να αποφεύγεται η υπερβολική ταχύτητα και να είναι εμφανές στους οδηγούς ότι πρέπει υποχρεωτικά να ελαττώσουν ταχύτητα (ειδικά όταν γνωρίζουν ότι υπάρχει προσέλευση ή αποχώρηση μαθητών και όχι να αναπτύσσουν ταχύτητα όπως πολλές φορές έχουμε δει).

Σχετικό υλικό
 •      
 • 0
  1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39 votes, average: 4,41 out of 5)
  Loading...
  πριν 2 έτη

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Σχολίασε