Διαβούλευση: Προϋπολογισμός & Τεχνικό Πρόγραμμα 2021

  • 0Votes
  • 1Response
Voting has ended.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Rate this post

Για ένα ακόμα Τεχνικό Πρόγραμμα και για το προϋπολογισμό θα τονίσουμε την αναγκαιότητα για την δημιουργία χώρων και εγκαταστάσεων ιδιόκτητων από το δήμο μας ώστε να σταματήσει η αφαίμαξη και οικονομική αιμορραγία του Δήμου μας από ενοίκια  . Είναι αναγκαίο και επιβάλλεται τόσο για τη στέγαση υπηρεσιών όσο και για την εξοικονόμηση χρημάτων. Εγκαταστάσεις όπως τα κτήρια του Εργοταξίου μπορούν να μεταφερθούν πάνω από το Γκαράζ όπως είναι στη μελέτη που ήδη υπάρχει. Να μεταφερθούν σε νέους χώρους οι δομές των ΝΠΔΔ όπως Βιβλιοθήκη Ωδείο χορός και διοικητικές υπηρεσίες Δημοτική Αστυνομία Παιδικοί σταθμοί κλπ Μπορούν να  εγκατασταθούν σε χώρους κάτω από τις εξέδρες διάφορες δομές αν μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν πάνω από το Γκαράζ . Επίσης πορούν να πάνε ορισμένες δομές, στον Ασύρματο, στα κτήρια που σήμερα παραμένουν κλειστές.

Ένα ακόμα θέμα που κάθε χρόνο σας επισημαίνουμε είναι η δημιουργία μηχανογραφημένης αποθήκης Άλλωστε και η εταιρία που είχατε φέρει για την αξιολόγηση δομών σας το είχε τονίσει. Αποθήκη που θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γραφείο προμηθειών και θα ελέγχει τις ελλείψεις και θα κάνει αποτελεσματική απογραφή.

Είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα και να στελεχωθεί όπως έχει γίνει σε άλλους Δήμους Ιατρείο για τους Υπαλλήλους του Δήμου . Ένας χώρος που θα εξετάζονται θα εμβολιάζονται Ένας χώρος που θα απευθύνονται και θα μπορούν να ελέγχεται η υγεία τους. Με την πανδημία είναι επιτακτική ανάγκη ο έλεγχος και η προστασία της υγείας των εργαζομένων και στο Δήμο μας απασχολούνται πάνω απο 700 εργαζόμενοι …

Έχουμε πει επίσης ότι μπορεί να δημιουργήσει ο Δήμος μας ένα φυτώριο και αυτό μπορεί να γίνει στο Λεμονοδάσος στο τέρμα της οδού Ξάνθης . Έτσι δεν θα αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε φυτά.

Ο τομέας διαχείρισης απορριμάτων είναι ο πιο κρίσιμος μετα τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί και θα πρέπει αναγκαστικά πλέον να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και ο Δήμος μας . Οπότε θα πρέπει να προγραμματίσουμε και να σχεδιάσουμε την ξεχωριστή διαλογή ανακυκλώσιμων , την προμήθεια και λειτουργία κλαδοτεμαχιστών και την δημιουργία κομποστ , τα πράσινα σημεία και την αγορά μηχανημάτων . Είναι επίσης αναγκαία η προμήθεια αρπάγης και ενός μικρού γερανού που θα εξυπηρετεί τόσο το πράσινο όσο και την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού.

Επίσης θα μπορούσε σταδιακά να προμηθευτούμε φωτιστικά led και η υπηρεσία όπου χρειάζεται αντικατάσταση λαμπτήρων να τοποθετεί αυτά που και εξοικονόμηση θα φέρουν και σταδιακό έλεγχο για την ποιότητα και αξιοπιστία των προϊόντων. Άλλωστε το κόστος είναι πολύ μεγάλο και μόνο η σταδιακή αγορά και η τοποθέτηση από την υπηρεσία μας θα έχει οικονομικό και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Χωρίς δανεισμό χωρίς εργολάβους και πάνω απ όλα με σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό.

Τέλος ο Δήμος μας μπορεί να εξοικονομήσει τεράστιους πόρους από τη διαχείριση και πώληση ανακυκλώσιμων υλικών. Χαρτί μέταλλα γυαλί κλπ μπορούν να πωλούνται Όχι να τα κερδίζει η γνωστή εταιρία με τους μπλε κάδους ούτε να γίνονται κέρδος σε όσους εκμεταλλεύονται ταλαίπωρους που γυρίζουν και τα συλλέγουν από τους κάδους. Η σωστή και αποτελεσματική ανακύκλωση  θα φέρει κέρδος στο Δήμο μας, στους δημότες και στο περιβάλλον

 

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
πριν 3 έτη

Ένα σχόλιο

  1. Μόνιμος σύνδεσμος στο σχόλιο
    Σωματείο Ετγαζομενων Δήμου ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Μια ακόμα πρόταση που μπορεί να γίνει καινά έχει οικονομικό όφελος ο Δημος μας είναι η δημιουργία αντλιοστασίου καυσίμων όπως έχει η ΕΘΕΛ και θα μπορούσε ακόμα και άλλοι Δήμοι να συμμετέχουν στη Δημιουργία Για παράδειγμα στα διοικητικά όρια του Δήμου που είναι τα εργοτάξια του Π Φαληρου και Ν Σμύρνης από κοινού να υπήρχε κοινό σημείο ανεφοδιασμού. Και ο κάθε Δημος να είχε την δικιά του αντλία . Υπάρχει και κοστολογημένη πρόταση που φαίνεται ξεκάθαρα ποσό θα εξοικονομούσε ο Δημος μας .

    26 Νοεμβρίου 2020 στις 09:55

Σχολίασε