Διαβούλευση: Ελεγχόμενη στάθμευση κατοίκων στην περιοχή πέριξ του σταθμού μετρό "Άγιος Δημήτριος - Αλέξανδρος Παναγούλης" και στη περιοχή του σταθμού μετρό "Ηλιούπολη - Γρηγόρης Λαμπράκης"

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

η σημαντικότητα της πρόσβασης στους σταθμούς του μετρό – ενθάρρυνση της χρήσης του μετρό

Rate this post

Είναι πάντα δύσκολη η ισορροπία, μεταξύ της ανάγκης εύρεση θέσης στάθμευσης κατοίκων κοντά στο σπίτι τους σε γειτονιές με ελάχιστες πυλωτές και της ανάγκης των κατοίκων/δημοτών/εργαζόμενων να προσεγγίζουν στους σταθμούς του μετρό και να σταθμεύσουν προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους. Τους τελευταίους τους διαχωρίζω από τους επισκέπτες του Mall καθώς εκεί θα πρέπει να παρέμβει/πιέσει ο δήμος ώστε να διαμορφωθούν τιμολογιακές πολιτικές στο στεγασμένο πάρκινγκ του Mall ώστε να μπορούν να παρκάρουν οι «χρήστες» του Mall εκεί (για παράδειγμα μηδενικό κόστος στάθμευσης όταν κάνεις κατανάλωση πάνω από 10€ για διάρκεια έως δύο ώρες).

Οι εργαζόμενοι της περιοχής που προσπαθούν να βρουν θέση στάθμευσης γύρω από τους δύο σταθμούς δυστυχώς δεν έχουν άλλο αξιόπιστο τρόπο να φτάσουν στους σταθμούς, καθώς τα λεωφορεία (αστικά ή δημοτικά) είτε δεν προσεγγίζουν τους σταθμούς ή έχουν αναξιόπιστα δρομολόγια (έλλειψη τηλεματικής ενημέρωσης) και ένας εργαζόμενος δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει με τις ώρες πότε θα περάσουν. Επίσης ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να πληρώνει καθημερινά πάρκινγκ για να εξυπηρετηθεί.

Επειδή λοιπόν ζούμε σε ένα δήμο όπου το μέσο εισόδημα των κατοίκων δεν υψηλό για να βρίσκουν ακριβές λύσεις, εξετάστε όλους τους πιθανούς τρόπους ώστε να μην επιβαρυνθούν δραματικά οι εργαζόμενοι που κάνουν χρήση του μετρό για να μεταβούν στην εργασία τους.

Τέλος θέλω να σημειώσω ότι πρέπει να «πεισθεί» το  Mall να κάνει πιο ελκυστικό το στεγασμένο πάρκινγκ καθώς η κατάσταση στη περιοχή κυρίως γύρω από τον σταθμό του Αγίου Δημητρίου είναι πολύ δύσκολη και τα απογεύματα και τα βράδια από τους «χρήστες» του Mall. Και εκείνες τις ώρες σίγουρα η στάθμευση στην περιοχή δεν αφορά τους εργαζόμενου που μπαίνουν στο μετρό.

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,25 out of 5)
Loading...
πριν 1 έτος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε