Διαβούλευση: Βελτίωση οδικής ασφάλειας σε σχολεία του Δήμου

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

Βελτίωση οδικής ασφάλειας σε σχολεία του Δήμου

Rate this post

Είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε σχολεία του Δήμου. Όπως αναφέρεται στην μελέτη οι παρεμβάσεις γίνονται κυρίως με αναδιάταξη και εμπλουτισμό της οδικής σήμανσης..

Δεν θα αναφερθώ στα άλλα σχολεία, θα εστιάσω στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι με την ανακατασκευή του οδοστρώματος, την τοποθέτηση ανακλαστήρων και τον εμπλουτισμό των πινακίδων θα δημιουργηθούν ασφαλείς σχολικοί δακτύλιοι στο συγκεκριμένο σχολείο. Είναι ίσως το μοναδικό σχολείο στο Δήμο στο οποίο δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική παρέμβαση για το σκοπό αυτό.

Αλήθεια δεν γνωρίζετε ότι απέναντι από την κυρία είσοδο του σχολείου στην οδό Ευρώτα δεν υπάρχει πεζοδρόμιο;

Δεν γνωρίζετε ότι στην είσοδο του σχολείου το πεζοδρόμιο είναι πολύ στενό;

Δεν γνωρίζετε ότι η οδός Ευρώτα, στο, συγκεκριμένο σημείο, δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως ως αστική οδός;

Δεν γνωρίζετε ότι η οδός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, κάθετη της Ευρώτα κοντά στην είσοδο, δεν είναι πλήρως διαμορφωμένη, είναι πάρα πολύ στενή και πολύ συχνά παιδιά και αυτοκίνητα βρίσκονται την ίδια στιγμή στο οδόστρωμα με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται η συνύπαρξη;

Αν δεν τα γνωρίζετε, καλά είναι να επισκεφτείτε το σχολείο κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών. Για καλύτερη γνώση να το επισκεφτείτε και μια Δευτέρα που λειτουργεί η λαϊκή στην οδό Λιδωρικίου.

Καλό θα είναι να επισκεφτεί το σχολείο και ο υπεύθυνος μελετητής συγκοινωνιολόγος που βάζει την υπογραφή του για τις προτεινόμενες παρεμβάσεις.

Αν όμως γνωρίζετε την κατάσταση και πιστεύετε ότι με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις θα δημιουργήσετε ασφαλείς σχολικούς δακτυλίους, είναι τουλάχιστον αφελής για να μην πω επικίνδυνη αυτή η πρόταση.

Δευτέρα 6-9-2021

Με τιμή

Βάσιος Αθανάσιος, δημότης

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading...
πριν 2 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε