Διαβούλευση: Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Γ.Σ.ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Rate this post

Διαβάζοντας τον Νέο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ , προσθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις σε οτι αφορά τον Κλασσικό Αθλητισμό (Στίβος) :

1. Το ύψος του μηνιαίου ανταποδοτικού τέλους των συλλόγων θα πρέπει να προσμετρά :
α) το ύψος της επιχορήγησης που έλαβε για την προηγούμενη περίοδο ο κάθε σύλλογος απο τον Δήμο Αγίου Δημητρίου.
β) την παραχώρηση επιπρόσθετων χώρων , όπως Γυμναστήριο ,           Αποθήκες , Γραφεία , Αποδυτήρια.
γ) την αποκλειστικότητα ή όχι της χρήσης των διαδρομών στίβου

2.  Να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ως προς την καταβολή των οικονομικών υποχρεωσεων φορέων και πολιτών , με μηνιαία ανάρτηση όλων εσόδων απο την συγκεκριμένη απαίτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου.

3. Να υπάρχει λογοδοσία δημόσια ωστε να γνωρίζουμε που καταλήγουν τα χρήματα απο την μηναία καταβολή τους απο φορείς και δημότες , με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου .

4. Τα παραπάνω έσοδα να καλύπτουν σκοπούς Αθλητισμού και να βοηθούν αναλογικά την καλύτερη λειτουργία των αθλητικών δημοτικών χώρων.

5. Ενιαίο τέλος για ΚΑΡΤΑ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥ είτε πρόκειται για Δημότες είτε για Ετεροδημότες . Η κάρτα αποτελεί ένα πολυτιμο εργαλείο ελέγχου εισόδου και εξόδου που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Με την διαφοροποίηση όμως του κόστους ανάλογα με το Δημοτολόγιο κάθε αθλούμενου , δημιουργούμε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ  η οποία μεταφράζεται και σε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ.

6. Είμαστε θετικοί στην κοινή χρήση χώρων,διαδρομών στο Δημοτικό Στάδιο , απο τα σωματεία Στίβου. Σε περίπτωση που η Επιτροπή δεν συμφωνεί με κοινή χρήση , θεωρούμε απαραίτητο να υπάρχει ισότιμη παραχώρηση διαδρομών και αποκλειστικότητα χρήσης για κάποια διαστήματα  για όλα τα σωματεία που δικαιούνται χρήση του Δημοτικου Σταδίου.
Δεν συμφωνούμε όμως στην μέθοδο μίξης κοινής χρήσης και αποκλειστικότητας διαδρομών.Εφ όσον μπορούν να συνυπάρχουν 2 σωματεία σε διαδρόμους για 1-2 ώρες , δεν βρίσκουμε τον λόγο να μην μπορούν να συνυπάρχουν και τις υπόλοιπες ώρες .

7. Κανένα σωματείο που έχει δικαίωμα εισόδου να μην καταλήγει να κάνει χρήση του χώρου χωρίς παραχώρηση ανάλογων χώρων με τα άλλα σωματεία. Είναι άδικο να υπαρχουν σωματεία με 2 και 3 χώρους κλειστούς για Ενδυνάμωση και Αποθηκευση και σωματεία χωρίς κανάναν χώρο προς ανάλογη χρήση. Πόσο μάλλον τώρα που θα ανταποδίδει ένα ποσό στον ΑΘλητικό Οργανισμό για την χρήση αυτη.

8. Οι ώρες που διατίθενται , ειδικά στα αγωνιστικά τμήματα , να είναι ισότιμες για να μην υπάρχει ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ μεταξύ αθλητών διαφορετικών σωματείων. ΘΕωρούμε οτι ιδιαίτερα τα Αγωνιστικά τμήματα Στίβου μπορούν να συνυπάρχουν . Αρκεί η καλή διάθεση σωματείων και προπονητών.

  1. Όσον αφορά τον χώρο των σκαμμάτων για άλματα , το Δημοτικό μας Στάδιο έχει την τύχη να διαθέτει 2 σκάμματα. Θεωρούμε ότι και τα 2 σωματεια Στίβου μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα και ισόχρονα σε ότι αφορα την χρήση σκάμματος .

Ευχαριστούμε για την δυνατότητα έκφρασης των απόψεων μας και των προτάσεων.
Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε συζήτηση επι των θεμάτων και κάθε βοήθεια που μπορούμε να παρέχουμε στην σωστή ,δικαιη και λειτουργική εφαρμογή του Νέου Κανονισμού , για το καλό όλων των αθλούμενων.

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
πριν 4 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε