Διαβούλευση: Οριοθέτηση ρέματος Πικροδάφνης

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

Ρέμα Πικροδάφνης

Rate this post

Καλημέρα σας,

Με μία σύντομη και πολύ επιφανειακή ανάγνωση των σχεδίων δυστυχώς για άλλη μία φορά δεν γίνεται καμία ουσιαστική επέμβαση καλαισθησίας στο ρέμα. Το ρέμα θα μπορούσε να είναι ένας τεράστιο πάρκο από την παραλία που εκβάλει στον Άλιμο έως την Ηλιούπολη, μία ανάσα στον αστικό ιστό στα πρότυπα άλλων μεγάλων ευρωπαικών πόλεων με δέντρα, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, παιδικές χαρές παγκάκια, καφετέριες, καλλιτεχνικά φεστιβάλ και εκθέσεις κτλ. To κόστος μάλλον μεγάλο, αλλα τα οφέλη για τις επόμενες γενιές τεράστια. Το μέρος του ρέματος με το κατάλληλη παρέμβαση, δημιουργία πεζόδρομων-χώρων πρασίνου (ενας πνεύμονας οξυγόνου για τους 4 δήμους) και αναψυχής εκατέρωθεν του ρέματος, μπορεί να γίνει το πίο όμορφο μέρος στην Αττική. Λίγη φαντασία και πολιτική βούληση από τους Δημάρχους των 4 δήμων που διασχίζει και το όραμα μπορεί να γίνει πράξη πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στη φύση καθώς πρόκειται για ρέμα μοναδικού περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος. Σημερα λοιπόν η μορφή του ρέματος έχει… σκουπίδια σε δίαφορα σημεία του, μπάζα και κάθε λογής απόβλητα (λυμματα)…. Πράγμα το οποίο δεν βοηθαέι καθόλου τα πουλια που κατοικούν εκεί και τα οποιαδήποτε ζώα έχουν βρει καταφύγιο. Αντιθέτως δηλητηριάζει τα πουλιά τα ζώα και τη θάλασσα.

Σε πολλες πόλεις στη Ευρώπη στην Βραζιλία και στην Αμερική το έχουν καταφέρει και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ανοιξαν τα ρέματα τους δημιουργόντας πάρκα σε περιοχές που υπήρχαν δρόμοι με τεράστια οφέλη γιατι όχι και εμείς (http://thecityfix.com/blog/three-ways-public-spaces-cities-vibrant-henrique-evers-luisa-zottis/)

Τα οφέλη από τον παραπάνω σύνδεσμο  μάλλον δείχνουν ενθαρυντικά για τους δήμους και τους δημότες σ αυτές τις περιοχές.

Η φωτογραφία που βλέπεται παραπάνω θα μπορούσε να γίνει το ρέμα της Πικροδάφνης.

Ονειρεύομαι λοιπόν ένα πάρκο στο οποίο η άγρια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής θα συνυπάρξει με τον άνθρωπο και όχι έναν κυβοτοειδή οχετό που είδα στα σχέδια, ονειρεύομαι το πάρκο που σαν παιδιά δεν μπορουσαμε να παιξουμε κατα τις σχολικές εκδρομές, αλλά μπορούσαμε να δούμε τα βατραχάκια. Ονειρεύομαι ένα πάρκο με άπειρες δραστηριότητες για τους ανθρώπους πάντα σε συνυπαρξη και σεβασμό με την αγρία χλωρίδα και πανίδα του ρέματος.

 

 

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 4,72 out of 5)
Loading...
πριν 6 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε