Η πλατφόρμα Crowdfunding προωθεί τη συμμετοχική δωρεά και ενεργό υποστήριξη του Δήμου από ιδιώτες και άλλους φορείς, μέσω της δημόσιας προβολής των στοιχείων των προσφορών. 

H πλατφόρμα προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης των δράσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος, για την ενίσχυση και χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του.

Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα Crowdfunding παρέχει δυνατότητα:
  • Εμφάνισης έγκρισης και αποδοχής δωρεών 
  • Εμφάνισης οικονομικών στοιχείων και αποτελεσμάτων των δωρεών (π.χ. φωτογραφίες από εκτελούμενα έργα κ.λπ.)
  • Προσφοράς υπηρεσιών και είδους από δημότες/ από δήμους / ιδιωτικούς φορείς
  • Δημοσίευσης προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για χορηγία, από το Δήμο ή από Φορείς του

Οι δωρεές χρησιμοποιούνται κυρίως για τη χρηματοδότηση κοινωφελών και φιλανθρωπικών σκοπών ή για τη χρηματοδότηση της τέχνης, του Δημοσίου ή Δημοσίων Φορέων που εκτελούν ένα έργο γενικού συμφέροντος. Οι επενδυτές-δωρητές χρηματοδοτούν έργα ή προσπάθειες της επιλογής τους για λόγους ηθικής ικανοποίησης, χωρίς αντάλλαγμα ή λαμβάνοντας κάποιο μη-χρηματικό αντίτιμο που ενδεχομένως προσφέρει ο εκάστοτε φορέας (π.χ. ένα ευχαριστήριο σημείωμα ή ένα δώρο συμβολικής/αναμνηστικής αξίας ). Μέσα από την πλατφόρμα δημοσιεύονται ανοικτές προσκλήσεις για υποστήριξη έργων που αφορούν τον πολιτισμό, τις υποδομές,τα έργα και τις δράσεις της κοινωνίας πολιτών κ.ά.

Η πλατφόρμα ενσωματώνει καλές πρακτικές που ήδη έχουν αναπτυχθεί στο πεδίο της χρηματοδότησης από το πλήθος (crowdfunding) από άλλους φορείς, προς ενημέρωση των δημοτών και παρουσίαση αντίστοιχων εμπειριών.