Ελεύθερη Συμμετοχή

 • 0Votes
 • 0Responses
Voting has ended.

Επειγουσα τηλεϊατρική

Οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής είναι πιο σημαντικές αναγκαίες όσο ποτέ.  Ορισμένα νοσοκομεία ισχυρίζονται ότι τα τεχνολογικά εργαλεία τους καταρρέουν, καθώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσπαθούν να συμβουλευτούν έναν γιατρό σχετικά με τα συμπτώματά τους και την κατάσταση της Υγείας τους.

Η πρόταση μας αφορά μια πλατφόρμα τηλεϊατρικής που εστιάζει στην ανάγκη του κάθε χρήστη  και αλληλοεπιδρά με τους αντίστοιχους παρόχους υγείας.

Μέσα από το σύστημα τηλεϊατρικής που προτείνουμε, ο χρήστης μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με γιατρό χωρίς να κατεβάσει καμία εφαρμογή.

Η σύνδεση μπορεί να γίνει από υπολογιστή, laptop και κινητό.

Ο Ασθενής μπορεί μέσω ενός απλού μηνύματος κινητού SMS η οποιασδήποτε ηλεκτρονικής σελίδας πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με γιατρό.

Η σύνδεση του ασθενούς με τον γιατρό και τον ασθενή πραγματοποιείται σε κρυπτογραφημένο σύστημα τηλεδιάσκεψης,  προφυλάσσοντας τα προσωπικά δεδομένα και τηρώντας όχι μόνο  τα ευρωπαϊκά αλλά και τα παγκόσμια, πρότυπα και απαιτήσεις ασφαλείας : HIPAA, GDPR, PHIPA / PIPEDA, & HITECH.

Στη Διαδικασία τηλεδιάσκεψης τηρούνται τα πρωτόκολλά επικοινωνίας όπως το ISBAR. Το ISBAR (Identify, Situation, Background, Assessment and Recommendation) είναι ένα μνημονικό κείμενο που δημιουργήθηκε για τη βελτίωση της ασφάλειας στη μεταφορά κρίσιμων πληροφοριών. Είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μνημονικό σε περιβάλλον υγείας και άλλων υψηλού κινδύνου καταστάσεων.

Ο γιατρός κατά την τηλεσυνεδρία (οπτικοακουστική επαφή) με τον ασθενή συμπληρώνει συγκεκριμένα πρωτόκολλα ανάλογα με την πάθηση. Τα τροποποιημένα πεδία ερωτήσεων καθοδηγούν τον συντονιστή γιατρό ή τον επαγγελματία υγείας, ώστε να γίνεται μια ποιοτική και ολοκληρωμένη τηλεσυνεδρία.

Οι παροχές που δίνονται μέσα από την πλατφόρμα τηλεϊατρικής αφορούν:

 • Αξιολόγηση συμπτωμάτων κορονοϊού COVID-19
 • Επίβλεψη και συνεχομένη Τηλεπαρακολούθηση πιθανών κρουσμάτων COVID-19
 • Τηλεψυχολογία
 • Αξιολόγηση εξετάσεων Second Medical Opinion
 • Απομακρυσμένη Τηλεπαρακολούθηση Νοσηλευτικής Φροντίδας (Telenursing)
 • Συνεχόμενη παρακολούθηση χρόνιων περιστατικών

Τα δεδομένα και ο τρόπος αξιολόγησης είναι σε συνεργασία και στα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η αποστολή μας : να κάνουμε την τηλεϊατρική 

Απλή, προσβάσιμη και δωρεάν

https://www.youtube.com/watch?v=yp6ersTrSuk&feature=youtu.be

 


Σχετικό υλικό
 •      
 • 0
  1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (140 votes, average: 4,41 out of 5)
  Loading...
  πριν 3 έτη

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  Σχολίασε