Ελεύθερη Συμμετοχή

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

Εφαρμογή συσχέτισης εττικετών QR code ή NFC και δεδομένων τοποθεσίας για την χωροχρονική καταγραφή επιβλαβών οργανισμών και εντόμων (π.χ. Tristeza, δάκος), για τις γεωργικές προειδοποιήσεις και για την ιχνηλασιμότητα του πολλαπλασιαστικού υλικού.

Μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που θα μπορούσε να διαβάζει και να καταχωρεί δεδομένα από εττικέτες με QRcodes ή NFC συνδυαστικά με δεδομένα τοποθεσίας, και πεδία ημερομηνίας-ώρας, αριθμών, κειμένου, φωτογραφίας κ.α. Η εφαρμογή  θα ήταν χρήσιμη για την χωροχρονική καταγραφή επιβλαβών οργανισμών και εντόμων (π.χ. Tristeza, δάκος) και την αυτόματη σε πραγματικό χρόνο εισαγωγή των δεδομένων αυτών σε σχετική βάση ή σε Cloud αποθήκευση (π.χ. Google drive). Η εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τη συλλογή δεδομένων (πληθυσμοί εχθρών, βλαστικά στάδια κ.α.)  για τις γεωργικές προειδοποιήσεις. Η εφαρμογή θα μπορούσε να έχει προχωρημένη λειτουργία και την εγγραφή στοιχείων σε εττικέτες NFC για περιπτώσεις μη προκαθορισμένων σημείων ελέγχου.

Η ίδια εφαρμογή θα μπορούσε να έχει χρήση και για την ιχνηλασιμότητα του πολλαπλασιαστικού υλικού και την σήμανση πειραματικών φυτών. Ειδικά με τις ετικκέτες NFC που έχουν δυνατότητα να είναι «ανεξίτηλες»  και αδιαβροχες.

Κασαπάκης Ιωάννης

Γεωπόνος

ΤΑΑΕ Χανίων

Τηλ 6973777812

 

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
πριν 3 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε