Ελεύθερη Συμμετοχή

  • 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

Ενθάρρυνση γεωργών για την χρήση γεωργίας ακριβείας με τη χρήση drone.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες και οι φωτογραφίες με drone να έχουν ολοένα και ευρύτερες δυνατότητες  εφαρμογής στο γεωργικό τομέα σε επίπεδο αγρού.  Στην Ελλάδα λόγω του μεγέθους του γεωργικού κλήρου και της άγνοιας των αγροτών οι εφαρμογές αυτές δεν έχουν διαδοθεί όσο πρέπει.

Μια πλατφόρμα που ο αγρότης θα μπορούσε να καταχωρήσει το χωράφι του και τα στοιχεία της καλλιέργειάς του και θέματα που τον απασχολούν (π.χ.  υδατική κατάσταση καλλιέργειας, ασθένειες, βλαστικό στάδιο, στάδιο ωρίμανσης κ.α. ) και να πάρει δωρεάν δείγματα ερμηνευμένων δορυφορικών εικόνων στο κινητό του ανάλογά με τις ανάγκες του.

Η πλατφόρμα με επιστημονικό τρόπο θα υποδεικνύει στον αγρότη τα εργαλεία (drone, κάμερες, φάσματα, ανάλυση εικόνων κ.α.)  που απαιτούνται και αν συμφέρει να τα αγοράσει ή να τα ενοικιάσει σαν υπηρεσία και το κόστος/ ώφελος που θα έχει.

Μετά θα μπορεί να πάει ο ίδιος (με τη βοήθεια του smartphone με GPS ) στα σημεία της καλλιέργειάς του που πρέπει να πάει για ελέγχει ή να επιλύσει τα θέματα που τον απασχολούν.

Αν ο αγρότης εμπιστευτεί την πλατφόρμα που θα βασίζεται σε επιστημονικές  γνώσεις και διαφανή και τεκμηριωμένα κριτήρια   θα είναι σίγουρος ότι επέλεξε τη καλύτερη λύση και έτσι είναι πολύ πιθανό να εξοικειωθεί με τη χρήση drone στο γεωργικό τομέα.

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
πριν 4 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε