< Όλες οι δράσεις
Δράση

Θεατρικές Παραστάσεις για τους μαθητές των Χανίων με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

beenhere ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ!

«Ιστορίες του Χιονιού» για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων, Λυκείων των Χανίων, μια θεατρική παράσταση σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων και Πνευματικού Κέντρου Χανίων, από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο.  

Η παράσταση είναι  βασισμένη σε δύο διηγήματα της Μαρινέλλας Βλαχάκη, που γράφτηκαν με αφορμή πραγματικά γεγονότα, που διαδραματίζονται στο 1969.  Ιστορίες του χιονιού, ιστορίες του θέρους, ιστορίες των ανθρώπων, γράφει ασταμάτητα η ζωή!! Ιστορίες που μέσα τους κρύβουν αληθινό πόνο κι αληθινή χαρά. Συχνά ο χρόνος και η ανθρώπινη ανάγκη τις μετατρέπουν σε θρύλο, παρηγοριά και παραμύθι.

Το 1969, είναι η χρονιά που ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι, η Αλίκη Βουγιουκλάκη έγινε μητέρα, μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται με το «Μινιόν» κι οι ποιητές γράφουν στίχους αντίστασης στα ξερονήσια. Κάπου, στη φτωχική τότε συνοικία της Σπλάντζιας, η είδηση ενός αεροπορικού δυστυχήματος ρίχνει βαριά σκιά και ντύνει στα μαύρα όλα τα Χανιά…. Επίσης παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1969, στη Νέα Χώρα, γράφεται το τέλος της ιστορίας  ενός ΜΙκρασιάτη πρόσφυγα από το ’22. Η επιθυμία μιας ζωής του Νικόλα του Φλουρή εκπληρώνεται με ένα παράξενο τρόπο…

Κείμενα, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Μαρινέλλα Βλαχάκη

Μουσική επιμέλεια, τραγούδι: Λεωνίδας Μαριδάκης

Βιολί: : ‘Εντμοντ Αλέξι

Ζωγραφιές: Νίκος Μπλαζάκης

Αφίσα:  Νίκος Κοσμαδάκης

Τεχνική υποστήριξη: Διονύσης Μανουσάκης

Προαιρετικά, οι μαθητές μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το κοινωνικό παντοπωλείο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *