< Όλες οι δράσεις
Δράση

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

beenhere ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ!

                                                                                                                 «Η Τέχνη του Ρυθμού στην ψηφι@κή εποχή»

Η ευεργετική επίδραση της τέχνης λειτουργεί ως «αντίδοτο» σε καιρούς κρίσης, απομόνωσης και αποξένωσης και αποτελεί ευκαιρία για τον κάθε άνθρωπο να καλλιεργήσει την καλλιτεχνική του φύση. Η ενασχόληση με την τέχνη συμβάλλει αναμφίβολα στη διαμόρφωση της αισθητικής ταυτότητας και της ενεργητικής στάσης του ατόμου απέναντι στις προκλήσεις της δυσάρεστης πραγματικότητας.

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης εισέρχεται στη νέα κανονικότητα και ανταποκρινόμενη στη συλλογική ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία, συνεχίζει να προσφέρει το πρόγραμμα «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» στους πολίτες της, με γνώμονα πάντα την ευημερία του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου.

Ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων επιβεβαιώνει πόσο αναγκαία και ωφέλιμη είναι η ενασχόληση με το ρυθμό και τη μουσική, ως καίριο κοινωνικό αγαθό. Το πρόγραμμα προσέφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία για απόκτηση στοχευμένης γνώσης και εμπειρίας σε θέματα ρυθμού, ενεργητικής ακρόασης, έκφρασης και δημιουργίας. Αποτελεί πεδίο έμπνευσης και συνάντησης ανθρώπων διαφορετικών κοινωνικών και ηλικιακών ομάδων, με χαρακτηριστικά που επιφέρουν ψυχική ηρεμία, αποβολή άγχους και δυσάρεστων σκέψεων που δημιουργεί κάθε δύσκολη συνθήκη, όπως η παρούσα.

Η μουσική και ο ρυθμός ρίχνουν ‘γέφυρες’ για να φέρουν κοντά τους ανθρώπους. Ο Δήμος Χανίων με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για τα Χανιά και η Περιφέρεια Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα με νέα δομή διασφαλίζοντας πρωταρχικά τη σωματική υγεία των πολιτών. Συγκεκριμένα, τα σεμινάρια θα διεξάγονται στο εξής και δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Μέρος των εργαστηρίων θα εξακολουθήσει να διεξάγεται, όπως τα τρία τελευταία χρόνια με φυσική παρουσία (διά ζώσης) στους χώρους διεξαγωγής της κάθε πόλης, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής, τις αποστάσεις μεταξύ των μελών, και τον επιτρεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων εντός της αίθουσας – όπως καθορίζονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας – και για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται αναγκαίο. Η δομή των σεμιναρίων εκσυγχρονίζεται με την προσθήκη νέου ψηφιακού υλικού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Πολυτεχνείου Κρήτης («Coursevo») και θα καλύπτει σημαντικό μέρος των μεθοδολογικών αξόνων του προγράμματος λειτουργώντας ενισχυτικά στη διδασκαλία (εξ αποστάσεως).

Η υλοποίηση των σεμιναρίων ξεκινά πιλοτικά στα Χανιά τον Ιούνιο με τη σημαντική συμβολή του Δήμου Χανίων, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Πνευματικού Κέντρου, του Εργαστηρίου Διανεμημένων Πληροφορικών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων του Πολυτεχνείου Κρήτης (ηλεκτρονική πλατφόρμα Coursevo – https://portal.coursevo.com/) και σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Η επανέναρξη του προγράμματος σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η τέχνη του ρυθμού εν κατακλείδι, γίνεται σημαντικό εργαλείο κοινωνικής αλλαγής και οικοδόμησης της κοινότητας, προτάσσει την προσωπική ευημερία και την κοινωνική συνοχή και ταυτόχρονα αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον.

 

                                                                                     «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπ@ίδευση.

                                               Ένα κοινωνικό αγαθό για την πρόοδο, την ευημερία και την κοινωνική συνοχή.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *