< Όλες οι δράσεις

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΟΥ 6ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ- ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 24/10/2018

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υλοποιεί την 6η διοργάνωσή του, με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Πρεμιέρα, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19.30, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με μία ταινία – σταθμό για το νεότερο Διεθνή Κινηματογράφο. 27 χρόνια μετά τη δημιουργία του, στην οθόνη του Chania Film Festival,  Το μετέωρο βήμα του πελαργού, του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το 1991, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος σκηνοθέτησε Το μετέωρο βήμα του πελαργού, την πρώτη ταινία της τριλογίας των συνόρων, με πρωταγωνιστές τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και την Ζαν Μορό. Ένα σημαντικό φιλμ για τα πολιτικά αδιέξοδα, για τα διαταραγμένα και ασαφή σύνορα, εξαιτίας των πολέμων και των εμφυλίων συγκρούσεων. Σύνορα εθνικά, φυσικά, ακόμη και συμβολικά.

Παράλληλα με την προβολή της ταινίας, θα παρουσιασθεί υλικό από το έργο τριών δημιουργών της, του Σκηνοθέτη, Θόδωρου Αγγελόπουλου, του Διευθυντή Φωτογραφίας, Γιώργου Αρβανίτη και της Συνθέτριας, Ελένης Καραΐνδρου, ενώ θα κυκλοφορήσει σχετική ειδική έκδοση. Το υλικό αφορά σε αφίσες, φωτογραφίες, περιοδικά, αποκόμματα εφημερίδων και εκδόσεις. Επίσης, θα παρουσιασθούν αφίσες και σπάνιες φωτογραφίες απ’ όλο το έργο του παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη, καθώς και μακέτες κοστουμιών του σκηνογράφου Γιώργου Ζιάκα. που υπήρξε συνεργάτης του Αγγελόπουλου στις περισσότερες ταινίες του.

Την προβολή θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι άμεσοι συνεργάτες του Σκηνοθέτη στη δημιουργίας της ταινίας, αλλά και γενικότερα στην καλλιτεχνική του διαδρομή και στη ζωή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *