< Όλες οι δράσεις
Δράση

ΕΚΘΕΣΗ «ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ’21 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ»

beenhere ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ!

Ο  Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων  δηλώνοντας παρών στην διατήρησης της  μνήμης  της Ιστορίας του τόπου μας,  όπως το  έχει αποδείξει πλείστες όσες φορές  στην μακρόχρονη πορεία του,  συμμετέχει  στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ετοιμάζοντας  διάφορες δράσεις που έχουν να αναδείξουν την ελληνογαλλική φιλία. Η πρώτη από τις δύο κύριες δράσεις του είναι η έκθεση «ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ’21 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) από τις 16 έως τις 27 Ιουνίου 2021.

Πρόκειται για ένα κείμενο-ποίηση, γραμμένο για την Επανάσταση του 1821, που συναντά εικόνες – δημιουργίες γαστρονομικής τέχνης (non recipies: άνευ συνταγής), εμπνευσμένες από τον chef Ιωσήφ Πετρόφ, σε φωτογράφιση του Διογένη Παπαδοπούλου.

21 έργα:

  • Είκοσι (20) πίνακες φωτογραφίας, σε είκοσι (20) σταντ, τοποθετημένα σε δυο γραμμές των δέκα, σε παράταξη σαν να είναι στρατιώτες. Σε κάθε σταντ θα ακούγεται σε λούπα, σε τρεις γλώσσες, (ελληνικά – γαλλικά – αγγλικά) μαγνητοφωνημένη η κάθε στροφή του ποιήματος (2-3 στίχοι) με μουσικό υπόβαθρο (μία μουσική σύνθεση ειδική για την περίσταση).
  • Ένα μεγάλο έργο που συμβολίζει το ’21, όπου θα υπάρχει το σχέδιο του αριθμού 21 και όπου μέσα ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να γράψει, να ζωγραφίσει, να κολλήσει υλικά γαστρονομίας, ώστε να συμβάλλει στην ολοκλήρωση του έργου.

Μουσική σύνθεση : Πάνος Γιαμπουλντάκης,   έμμετρο κείμενο : Στέλλα Κουτσουπάκη.

Εγκαίνια: Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 ώρα 20.00, προσκεκλημένος: Ηλίας Μαμαλάκης

Επιμέλεια : Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος-Ιστορικός τέχνης

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

Υπό την αιγίδα : Επιτροπή «Ελλάδα 2021» , Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και  Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *