< Όλες οι δράσεις
Δράση

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΣΕΛ ΠΡΟΥΣΤ. ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ – Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ

beenhere ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ!

Ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ελληνικό Τμήμα του Συνδέσμου Μελών του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα (AMOPA) διοργανώνουν   ένα αφιέρωμα στο μεγάλο συγγραφέα Μαρσέλ Προύστ  με ομιλητή τον  Δρ. Νικόλα Χριστοδούλου, Διευθυντή Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και Πρόεδρο του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα Γαλλίας στην Ελλάδα, με θέμα :  Η επικαιρότητα του Μαρσέλ Προύστ μέσα από τον  «Ανακτημένο  χρόνο», ένα από το πιο επιδραστικά μυθιστορήματα του 20ού αιώνα.

Επ’ ευκαιρία της μετάφρασης, έπειτα από 50 χρόνια προσπαθειών, του τελευταίου τόμου της «Αναζήτησης του Χαμένου Χρόνου» του μεγαλειώδους έργου του Μαρσέλ Προύστ, και χάριν του βιβλιοπωλείου της Εστίας και των μεταφραστών, το ελληνόφωνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει ξανά αυτόν τον σπουδαίο συγγραφέα, με την κυκλοφορία του έβδομου και τελευταίου τόμου του μυθιστορηματικού κύκλου του Ανακτημένου Χρόνου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο διακεκριμένος μουσικός  Νίκος Περάκης   με μουσικά έργα στο πιάνο από σύνθετες  που επηρέασαν τον συγγραφέα ( Debussy  και Chopin).

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στις 20.00,στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσόγειου.

Είσοδος ελεύθερη, εκδήλωση στα ελληνικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *