< Όλες οι δράσεις
Δράση

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

beenhere ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γεωργιούπολης έχουν δημιουργήσει τρεις δράσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με την βοήθεια των καθηγητών τους κ.κ. Τσιωτάκη Νίκη,  Χατζηδάκη Ελευθέριο, Κουτίβα Μαρία και Λυκάκη Στυλιανή :

  1. Η πρώτη δράση αποτελεί τη δημιουργία ταινίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.  Τα παιδιά της Ε’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γεωργιούπολης (σχολικού έτους 2020 – 21) ετοίμασαν ένα ηχογραφημένο βίντεο – παρουσίαση, το οποίο αφού κάνει μια σύντομη αναφορά στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ξεκινά από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους στις 29 Μαΐου 1453 και φτάνει ως την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821.
  2. Η δεύτερη δράση αποτελεί, επίσης, τη δημιουργία ταινίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης δημιούργησαν ένα βίντεο με εικόνες σχετικές με την Επανάσταση και ταυτόχρονη αφήγηση  σύντομων βιογραφικών στοιχείων των σημαντικότερων ηρώων της.
  3. Η τρίτη δράση αποτελεί τη δημιουργία Padlet για την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η οποία δε θα μπορούσε να μην απασχολήσει και τα ξενόγλωσσα μαθήματα του Σχολείου. Τα παιδιά μετά από συζήτηση με τις δασκάλες των Γερμανικών και των Αγγλικών, χρησιμοποιώντας λέξεις – κλειδιά, αποτύπωσαν το νόημα του σπουδαίου ιστορικού γεγονότος σε ένα PADLET.

Για όποιον επιθυμεί να «γνωρίσει» τις δράσεις οι παρακάτω σύνδεσμοι είναι διαθέσιμοι :

  • Για την 1η δράση : https://youtu.be/UajU4N8Km_U
  • Για την 2η δράση : https://www.youtube.com/watch?v=tMdbWK2LX4g
  • Για την 3η δράση : https://padlet.com/mariaktv04/ndly1dx1pnkbo6lx

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *