• 0Votes
  • 0Responses
Voting has ended.

Πρόταση: SMARTopengym

Rate this post

Βασική Ιδέα

Το project αφορά στη δημιουργία μιας έξυπνης mobile εφαρμογής ώστε οι πολίτες-χρήστες των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής να καθοδηγηθούν και να εκπαιδευτούν στην ορθή και ασφαλή χρήση αυτών, μέσω προκαθορισμένων video που έχουν δημιουργήσει οι γυμναστές της περιοχής τους. Παράλληλα η εφαρμογή θα βοηθήσει στην ενίσχυση και επικοινωνία των τοπικών ιδιόκτητων γυμναστηρίων αφού θα είναι εκείνοι που θα παρέχουν τα video εκγύμνασης.

Υφιστάμενη κατάσταση Δήμου Αγίου Δημητρίου

Στο δήμο Αγίου Δημητρίου υπάρχουν σήμερα τέσσερις (4) κοινόχρηστοι χώροι στους οποίους έχουν τοποθετηθεί υπαίθρια όργανα γυμναστικής για τους πολίτες. Ο Δήμος επιθυμεί να εφαρμόσει πιλοτικά σε έναν από αυτούς τους χώρους μια έξυπνη λύση για την καθοδήγηση και την ασφαλή χρήση του κάθε ενός οργάνου γυμναστικής προκειμένου οι πολίτες-χρήστες να αποφεύγουν τους τραυματισμούς  αλλά και να επιτυγχάνουν το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα εκγύμνασης.

Απαιτήσεις

Σαν πιλοτική υλοποίηση αναφερόμαστε σε έναν υπαίθριο κοινόχρηστο χώρου οργάνων γυμναστικής (ΚΧΟΓ) με πέντε όργανα γυμναστικής.

Εφαρμογή

  1. Σε κάθε ένα από τα πέντε μηχανήματα θα τοποθετηθεί ένα μοναδικό αυτοκόλλητο με QR Code (ή κάποια άλλη τεχνολογία).
  2. Ο πολίτης που θέλει να χρησιμοποιήσει ένα όργανο γυμναστικής θα μπορεί μέσω της εφαρμογής, σκανάροντας το QR Code που έχει το όργανο κολλημένο πάνω του, να οδηγηθεί σε ένα μονόλεπτο βίντεο όπου κάποιος γυμναστής θα περιγράφει τις ασκήσεις που μπορεί να κάνει στο μηχάνημα αυτό.
  3. Στο μονόλεπτο βίντεο αυτό ο γυμναστής θα εξηγεί και θα περιγράφει την εκτέλεση ενός σετ 2 έως 3 ασκήσεων, οι οποίες θα καταλήγουν σε ένα (περίπου) πεντάλεπτο πρόγραμμα γυμναστικής που μπορεί να ακολουθήσει ο πολίτης-χρήστης για το συγκεκριμένο όργανο.
  4. Ακολούθως, ο πολίτης μπορεί να σκανάρει στο επόμενο όργανο το QR Code που βρίσκεται κολλημένο πάνω του, προκειμένου να εμφανιστεί εκ νέου ένα μονόλεπτο βίντεο για ένα σετ με 2 έως 3 ασκήσεις για το νέο αυτό όργανο.
  5. Έτσι ο πολίτης μπορεί κάνοντας το ίδιο πράγμα για όλα τα μηχανήματα να έχει συνολικό πρόγραμμα γυμναστικής περίπου εικοσιπέντε (25) λεπτών.
  6. Επί πρόσθετα, η εφαρμογή θα μπορούσε να δίνει την επιλογή περισσοτέρων ου ενός μονόλεπτων βίντεο για κάθε ένα όργανο. Έτσι θα δίνοντας η ευκαιρία στον πολίτη-χρήστη να επιλέξει το βίντεο με το σετ των 2-3 ασκήσεων που ταιριάζει καλύτερα σε εκείνων. Στην περίπτωση αυτή, η επιλογή των βίντεο τον πολίτη-χρήστη θα μπορούσε να γίνει με βάση διαφόρων χαρακτηριστικών όπως αστέρια για τον βαθμό δυσκολίας, γυμναστής κ.α..
  7. Ο πολίτης-χρήστης θα δημιουργεί μέσω της εφαρμογής έναν λογαριασμό όπου θα αποθηκεύει το προσωπικό του πρόγραμμα με τα βίντεο που έχει επιλέξει για τα πέντε όργανα γυμναστικής.

Διαχειριστικό περιβάλλον

  1. Προκειμένου ο Δήμος να ενισχύσει τις τοπικές επιχειρήσεις γυμναστηρίων θα μπορούσε να ζητήσει από αυτές να επισκεφτούν το κοντινότερο χώρο με υπαίθρια όργανα άσκησης και να δημιουργήσει ο γυμναστής τους, τα μονόλεπτα βίντεο με τα σετ των 2-3 ασκήσεων για το κάθε όργανο.
  2. Τα βίντεο αυτά θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου να τα αναρτήσει σε μια πλατφόρμα διαχείρισης του Δήμου προκειμένου μια επιτροπή του Δήμου -αποτελούμενη από π.χ. γυμναστή, γιατρό κ.τ.λ. – να αξιολογήσει την σχετικότητα αυτών των βίντεο με τη χρήση του οργάνου αλλά και την ασφάλεια του πολίτη.
  3. Τα γυμναστήρια θα μπορούσαν να ωφεληθούν μέσω της διαφήμισης που μπορούν να κάνουν για τις υπηρεσίες τους στα τελευταία δευτερόλεπτα των βίντεο ή με κάποιον άλλο τρόπο.
  4. Η ύπαρξη της επιλογής να διαλέξει ο πολίτης-χρήστης ανάμεσα σε πολλά βίντεο από διαφορετικούς γυμναστές για το ίδιο όργανο, θα αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των γυμναστηρίων για καλύτερη προβολή.

 

0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
πριν 5 έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολίασε