< Όλα τα θέματα

Πλατεία και Παιδική Χαρά στη γωνία Σουλίου και Ναπολέον Ζέρβα

Η κατάσταση στην Πλατεία και κυρίως η Παιδική Χαρά στο τετράγωνο Σουλίου, Ν. Ζέρβα, Τρικάλων και Ιοκάστης είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Χρειάζεται μια γεναία αλλά κυρίως ΑΜΕΣΗ αναδιοργάνωση και επισκευή. Η χρήση της χωρίζετε σε 3 κομμάτια:
1. το δασομένο (γωνία Σουλίου με Ν. Ζέρβα) το οποίο είναι πολύ σκοτεινό και μόνο ιδιοκτήτες σκύλων αφήνουν τα ζώα τους εκεί. Θα μπορούσε αυτό να γίνει κανονικά περιφράσοντας ένα μικρότερο κομμάτι του χώρου ειδικά για σκύλους.
2. Το πλακώστροτο με το εγκατελειμένο σιντριβάνι, εκεί μαζεύονται κυρίως τα πιο μεγάλα παιδιά και παίζουν ποδόσφαιρο με τέρμα προς την πλευρά της παιδικής χαράς, με αποτέλεσμα η μπάλα με δύναμη να μπαίνει μέσα στην Παιδική Χαρά και να έχει χτυπήσει αρκετές φορές παιδιά αλλά και γιαγιάδες και παπούδες που προσέχουν τα μικρότερα παιδιά. Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να αναδιαταχθεί ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος με την μπάλα, να πάρει ένα κομμάτι του δασωμένου και να μεγαλώσει λίγο. Να γίνει πιο φωτεινός και πιο φιλικός για τα μεγαλύτερα παιδιά ή τους ηλικιωμένους που μαζεύονται εκεί.
3. Η Παιδική Χαρά είναι σε πολύ άσχημη και κυρίως επικύνδινη κατάσταση, λόγο του πολύ παλιού της σχεδιασμού είναι γεμάτη παγίδες για τα μικρά παιδιά (πεζουλάκια, διάδρομοι, λάστιχα ποτίσματος, χαλασμένο δάπεδο, σπασμένα σίδερα) και πλέον ο βασικός της εξοπλισμός είναι διαλυμένος και μη ασφαλής. Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία μπορείτε να δείτε μια σπασμένη και σκουριασμένη στήλη φωτισμού το λάστιχο από το πότισμα εκτεθειμένο, στο οποίο μπερδεύονται τα παιδιά που τρέχουν καθώς και το τσιμεντένιο πεζουλάκι, 3 παγίδες σε μια φωτογραφία.. Θα πρέπει να επανσχεδιαστεί, να κρατηθούν τα χρήσιμα για σκιά δέντρα αλλά να φύγουν όλες οι παγίδες για τα παιδάκια αλλιώς φοβάμαι ότι πρέπει να κλείσει για να μην έχουμε περισσότερο σοβαρούς τραυματισμούς.

με εκτίμηση
Ηλίας Αντωνίου