< Όλα τα θέματα

Παράνομη τοποθέτηση κώνων

Καλησπέρα,
Στις 10/07/2022 υπάλληλοι του δήμου τοποθέτησαν κώνους επί της οδού Σούδας στη διασταύρωση με Γυφτάκη. Οι κώνοι είναι σε απόσταση 6 μέτρων από τη γωνία (και 10 εκατοστών από το πεζοδρόμιο).Δεν εξυπηρετούν σε τίποτα, αντίθετα δημιουργούν πρόβλημα γιατί σίγουρα κάποιος θα παρκάρει αφού τοποθετήθηκαν μόλις 10 πόντους από το πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να περιοριστεί το πλάτος του δρόμου λίγο πριν τη στροφή.
Πρακτικά έγινε κάποια «εξυπηρέτηση» στο φαρμακείο που υπάρχει κοντά, σε βάρος όμως των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχής.

Το φαρμακείο καταλαμβάνει παράνομα το πεζοδρόμιο με ταμπέλα που ενημερώνει ότι μπροστά του υπάρχει θέση προσωρινής στάθμευσης. Με αυτή του την ενέργεια ο Δήμος γίνεται συνένοχος στην παρανομία αφού το άρθρο 48 προσδιορίζει ακριβώς τις προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων είναι και τα παρακάτω:
1. Η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.
2. Κατ’ εξαίρεση της διάταξης της προηγούμενης παραγράφου, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρος γι’ αυτά, η κατάληψή τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά γνώμη των αρμόδιων Αστυνομικών Αρχών.
4. Όταν επιτρέπεται, όπως πιο πάνω, η κατάληψή τμήματος οδού πρέπει αυτά να επισημαίνεται υποχρεωτικά από αυτόν που το κατέλαβε κατά τις διατάξεις του άρθρου 9 του παρόντος Κώδικα.

1)Θα ήθελα να γνωρίζω με ποιο σκεπτικό έγινε αυτή η ενέργεια και πως ακριβώς προστατεύει τους πολίτες?
2)Με ποια δημοτική απόφαση?
3)Πως ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές αρχές και με ποια επίσημη απόφαση είναι σύμφωνες?
4)Δεν έχει μπει σήμανση όπως προβλέπει το άρθρο 9 και αναφέρω πιο πριν. Αμφιβάλω επίσης εάν έχουν τοποθετηθεί οι κώνοι βάση των προδιαγραφών που υπάρχουν (απόσταση από το πεζοδρόμιο, απόσταση μεταξύ τους).

Θα ενημερωθούν οι αστυνομικές αρχές.
Λυπάμαι για αυτή την ενέργεια από το Δήμο Αγιού Δημητρίου, θα περίμενα τα αρμόδια όργανα να γνωρίζουν καλύτερα τόσο τη νομοθεσία όσο και να σκέφτονται πραγματικά το δημόσιο συμφέρον και όχι αυτό ενός ιδιώτη.
Παρακαλώ για τις απαντήσεις σας.
Ευχαριστώ

Τενίδης Βάιος
+306974028024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *