< Όλα τα θέματα

Παιδική γιόγκα στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών»

Χαίρετε κυρίες και κύριοι,

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Ρόκας και είμαι δημότης Αγίου Δημητρίου Αττικής. Σας γράφω την επιστολή αυτή για να αναφερθώ σε ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο ως γονέας αισθάνομαι την ανάγκη και την ευθύνη να καταγγείλω ενώπιόν σας.
Είναι γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι σ’αυτή τη χώρα, είτε δεν ξέρουν τι κάνουν, είτε οι πράξεις τους εμπεριέχουν δόλο. Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει.
Και για να γίνω σαφής, έρχομαι κατευθείαν στο θέμα. Ο Δήμος του Αγίου Δημητρίου, προσκαλεί μέσω της ιστοσελίδας του τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο λεγόμενο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών». Όλα καλά μέχρι εδώ.
Διαβάζοντας όμως παρακάτω, θα δούμε καταγεγραμμένες τις δραστηριότητες που το κέντρο αυτό έχει επιλέξει να παράσχει στα παιδιά μας. Και εκεί, ανάμεσα στα άλλα (μουσικά παιχνίδια, εικαστικά, επιτραπέζια παιχνίδια, μαγειρική), κάποιοι θεώρησαν πως θα πρέπει τα παιδιά μας να διδαχθούν την παιδική γιόγκα!
Ειλικρινά ντρέπομαι για αυτό που διάβασα. Κυρία Δήμαρχε και κύριοι υπεύθυνοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου, πώς είναι δυνατόν να αποφασίσατε κάτι τέτοιο για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας; Από πότε μία πρακτική που υπόκειται σε θρησκευτικές πεποιθήσεις ανατολικών θρησκειών, παντελώς ξένων και αντίθετων και καταδικαστέων από την Ορθοδοξία, η οποία αποτελεί την θρησκεία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, μπορεί να απασχολήσει δημιουργικά τα Ορθόδοξα Ελληνόπουλα;
Μήπως γνωρίζετε το τι ακριβώς είναι η γιόγκα, έτσι ώστε να θέλετε να την εντάξετε ως «παιδική ασχολία» στην καθημερινότητα των αθώων παιδικών ψυχών; Η γιόγκα είναι μια τεχνική, που προβάλλεται στον δυτικό κόσμο ως ένα είδος αποτελεσματικής γυμναστικής, ως ακίνδυνη μέθοδος για υγεία και ομορφιά, αλλά και ως άσχετη με τη θρησκεία. Αντιθέτως όμως, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μέθοδο θρησκευτικής λατρείας των «θεοτήτων» του Ινδουϊσμού και του Βουδισμού, η οποία κάθε άλλο παρά ακίνδυνη είναι.
Εκτός των φυσικών κινδύνων, που επισημαίνονται και από τους ίδιους τους αυθεντικούς δασκάλους της, οι έρευνες έδειξαν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον χριστιανό που την ασκεί, είναι αυτός της σταδιακής απομάκρυνσης από την Ορθόδοξη πίστη και της συνεχούς εξοικείωσης με τις αρχές του Ινδουϊσμού, μέχρι την πλήρη ένταξή του στις τάξεις του!
Και σας ρωτώ: Είναι αυτό δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά μας;
Σας παρακαλώ λοιπόν θερμά, κυρία Δήμαρχε του Αγίου Δημητρίου, να αποσύρετε οριστικά την δραστηριότητα αυτή από το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» του Δήμου μας, διότι άλλο δηλητήριο δεν αντέχει αυτός ο τόπος, και κυρίως, το μέλλον αυτού του τόπου.
Τέλος, παρακαλώ θερμά και τους γονείς που έχουν εγγράψει τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο κέντρο, να διαμαρτυρηθούν άμεσα στον Δήμο του Αγίου Δημητρίου, όπως επίσης και να μην επιτρέψουν τη συμμετοχή τους στο κέντρο αυτό, έως ότου αποσυρθεί οριστικά η συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Μετά τιμής,

Κωνσταντίνος Ρόκας

1 σχόλιο

  • Ο/Η dadmay λέει:

    Κ. Ρόκα, Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επικοινωνία, γεγονός που αποδεικνύει την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, η οποία είναι χρήσιμη και επαινετέα τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση κοινωνικών πολιτικών. Διαβάζοντας με προσοχή το κείμενό σας σχετικά με τη δραστηριότητα του ΚΔΑΠ που αφορά στην παιδική γιόγκα, φαίνεται διάχυτη η ανησυχία και ο προβληματισμός σας αναφορικά με το σκοπό υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου μας στελεχώνεται με προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο που σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του Οργανισμού (ΟΠΚΑΠ) προτείνει και εφαρμόζει δραστηριότητες απόλυτα εναρμονισμένες με τις δυνατότητες, τους παιδαγωγικούς στόχους αλλά και τις προτιμήσεις των παιδιών. Όπως κι εσείς πολύ σωστά αναφέρετε: “Η γιόγκα είναι μια τεχνική, που προβάλλεται στον δυ-τικό κόσμο ως ένα είδος αποτελεσματικής γυμναστικής, άσχετης με τη θρησκεία.” Ακριβώς αυτό είναι το νόημα και ο λόγος ύπαρξης της συγκεκριμένης δράσης στο ΚΔΑΠ του δήμου μας, η οποία σημειωτέον είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, εστιάζοντας αποκλειστικά και μόνο στα οφέλη της ως τεχνική άσκησης του σώματος. Θα είχατε τη δυνατότητα να επαληθεύσετε την παραπάνω διαπίστωση εάν συμμετείχε το παιδί σας στο πρόγραμμά μας ή εάν μιλήσετε με κάποιον από τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν. Σε σωματικό επίπεδο, η γιόγκα επιδρά θετικά και ενισχύει μέσα από την επίγνωση του σώμα-τος, τη μυϊκή ανάπτυξη, την ευλυγισία, την ενδυνάμωση, τη σωστή στάση του σώματος, τη σωστή αναπνοή, τη συγκέντρωση και τον έλεγχο του νου, την ατομική έκφραση, τον νευρο-μυϊκό συντονισμό και τη συναρμογή, ενισχύει την αυτοπεποίθησή των παιδιών, την κοινωνι-κότητα και το πνεύμα συνεργασίας, αλλά επίσης μαθαίνει στα παιδιά πώς να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν έναν ήρεμο ύπνο. Επισημαίνεται ότι η γιόγκα για παιδιά δεν σχετίζεται με κάποια μορφή «θρησκευτικού κινήμα-τος» ή προσηλυτισμού, και τα παιδιά δεν καθοδηγούνται σε κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουν μάθει να ακολουθούν και να πιστεύουν από την οικογένειά τους. Αποτελεί απλά, ένα ολοκληρωμένο σύστημα άσκησης για το σώμα και το νου. Από τη Διοίκηση του ΟΠΚΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *