< Όλα τα θέματα

Καθαρισμός Οικοποεδου επί της Β.Τσιτσανη

Δήμο Αγίου Δημητρίου ή Αρμόδια Αρχή
Θέμα: Αίτημα για Καθαρισμό και Αξιοποίηση Χώρου στη Β. Τσιτσάνη

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί σε αλάνα επί της οδού Β. Τσιτσάνη, η οποία βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το συγκρότημα νηπιαγωγείων και σχολείων της περιοχής μας. Ο εν λόγω χώρος έχει μετατραπεί σε ένα σημείο εξαιρετικά αντιαισθητικό και ανθυγιεινό για την κοινότητα μας, καθώς είναι γεμάτος από σκουπίδια, χόρτα και κάθε είδους απόβλητα. Επιπλέον, χρησιμοποιείται ανεξέλεγκτα ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης και αποθήκη από διάφορες εταιρίες, κάτι που επιβαρύνει την περιοχή ακόμα περισσότερο.

Η εικόνα αυτή όχι μόνο υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά αποτελεί και δυνητικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ιδίως για τα παιδιά που φοιτούν στα κοντινά σχολεία. Επιπλέον, η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένα αρνητικό περιβάλλον που δεν συνάδει με τις αξίες της κοινότητας μας, όπως η καθαριότητα, η ασφάλεια και η ευπρέπεια των δημόσιων χώρων.

Δεν είναι σαφές εάν ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου ή αν πρόκειται για ιδιωτική ιδιοκτησία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θεωρούμε ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση και τον καθαρισμό του χώρου. Θα παρακαλούσαμε όπως ο Δήμος προβεί σε έλεγχο για να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την εξυγίανση του χώρου.

Προτείνουμε να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης της αλάνας ως χώρου πρασίνου ή οργανωμένου πάρκινγκ, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της γειτονιάς με τρόπο που να συνάδει με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές ασφαλείας. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένας μικρός χώρος πρασίνου ή πάρκου που θα προσφέρει έναν χώρο αναψυχής για τους κατοίκους, συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας και του περιβάλλοντος της περιοχής μας.

Η γειτονιά μας υποφέρει από την τρέχουσα κατάσταση, και σας καλούμε να ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας για τον καθαρισμό και την αξιοποίηση του χώρου με τρόπο που θα ωφελήσει το σύνολο των πολιτών. Η παρέμβασή σας είναι απαραίτητη για να επανέλθει η τάξη και η ευπρέπεια στην περιοχή μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση δράση και την υποστήριξή σας σε αυτό το ζήτημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *