< Όλα τα θέματα

Αυθαίρετη μετακίνηση κάδων αποκομιδής οικιακών απορριμμάτων στο Μεσονήσι

Αγαπητή κυρία Δήμαρχος, Αγαπητέ κύριε Αντιδήμαρχε Περιβάλλοντος,

Παρακαλώ ενημερωθείτε για το παρακάτω πρόβλημα που η διευθέτηση του τυγχάνει στην απόλυτο ευθύνη αλλά και αρμοδιότητά σας.

Μετά την ανάπλαση στην περιοχή Μεσονήσι συγκεκριμένοι ένοικοι (οι ένοικοι των 3 διαμερισμάτων που είναι εγγύς της χωροθετημένης θέσης κάδου) της πολυκατοικίας Γιασεμίου και Τρεμπεσίνας προβαίνουν σε αυθαίρετες μετακινήσεις των κάδων οικιακών απορριμάτων με σκοπό την
• κατ΄ αποκλειστική χρήση του κάδου οικιακών απορριμάτων απέναντι από την πολυκατοικία και (σημ.: σας παραθέτω επιχειρήματα που στην περίοδο της ανάπλασης της περιοχή Μεσονησίου φρόντιζαν να φωνάζουν δυνατά ώστε να ακούν οι ένοικοι των παρακείμενων οικοιμάτων)
1. Εμάς ο κάδος μας είναι απέναντι (κτητική αντωνυμία για τον δημόσιο κάδο απόρριψης οικιακών απορριμάτων)
2. Εμάς η θέση του κάδου μας είναι απέναντι (κτητική αντωνυμία για δημόσια χωροθετημένη θέση κάδου οικιακων απορριμάτων)
• την απομάκρυνση του κάδου απορριμάτων που βρίσκεται εγγύς του μαντρότοιχου της πολυκατοικίας (1,5 m απόσταση) στην γωνία Γιασεμίου και Τρεμπεσίνας (σημ.: σας παραθέτω τα επιχειρήματα τους)
1. Δεν υπάρχει χωροθετημένη θέση κάδου (το επιχείρημα άλλαξε όταν προσφάτος αντιλήφθηκαν ότι έχω όλα τα σχέδια της ανάπλασης της περιοχή Μεσονησία σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και τα οποία επέδειξα στην αστυνομική αρχή που κάλεσα για την αποτύπωση του προβλήματος στις 22/5/2021)
2. Δεν μπορεί να κάνει αποκομιδή το απορριματοφόρο (σημειώστε ότι επι της οδού Φαιάκων και επι της οδού Εριφύλλης, δύο ίδιες περιπτώσεις με οδούς που οδηγούν σε αδιέξοδο στο ρέμα της Πικροδάφνης, οι χωροθετημένες θέσεις κάδων είναι σε παρόμοια σημεία)
3. Εδώ είναι το σπίτι και κάνω ότι θέλω εγώ (το επιχείρημα αυτό προφανώς δεν λογίζεται όταν τοποθετούν κάδους σε σπίτια άλλων δημοτών). Αντιλαμβάνεστε δε, σύμφωνα με το συγκεκριμένο επιχείρημα τους, επειδή όλοι οι κάδοι βρίσκονται μπροστά από το σπίτι κάποιου, όλοι οι κάδοι θα έπρεπε να είναι σε μόνιμη μετακίνηση και ο οποιοσδήποτε νομιμοποιείται να τους απομακρύνει, με την προυπόθεση βέβαια οι κάδοι να είναι μπροστά από το σπίτι του.
4. Δεν έχει σπίτια επί της οδού Γιασεμίου, ξεχνόντας βέβαια την πολυκατοικία που κατοικούν κτλ

Σημειώστε ότι η πολυκατοικία παράγει τα περισσότερα οικιακά απορρίματα σε 4 οικοδομικά τετράγωνα που γειτνιάζει γιατί τα υπόλοιπα ακίνητα των 4 οικοδομικών τετραγώνων είναι μονοκατοικίες με 1-3 διαμερισμάτα έκαστη ή άδεια οικόπεδα.

Για τους δυο προαναφερθέντες λόγους συγκεκριμένοι ένοικοι τοποθέτησαν επί της οδού Τρεμπεσίνας 31 (παρουσία 2 μαρτύρων που μπορούν να τους αναγνωρίσουν) με «τακτικές μπράβων» ώρα >22:00 την εβδομάδα 19/4/2021 – 25/4/2021. Επίσης, σημειώστε ότι στην διαμαρτυρία του 89 ετών πατέρα μου όταν αντιλήφθηκε την αιθαίρετη τοποθέτηση/μετακίνηση του κάδου γνωστοποιόντας τους ότι δεν εξουσιοδοτούνται να μετακινούν/τοποθετούν κάδους οικιακών απορριμάτων και ότι οι μοναδικοί αρμόδιοι φορείς για το συγκεκριμένο έργο είναι οι υπηρεσίες του δήμου εισέπραξε τον χλευασμό τους και τα απαξιοτικά σχόλια για τις υπηρεσίες του Δήμου.

Συνέπεια της αυθαίρετης τοποθέτησης κάδου οικιακών απορριμάτων επί της οδό Τρεμπεσίνας 31 ήταν να προκύψει νέο πρόβλημα εφόσον 3 παρακείμενα οικοδομικά επιβάρυναν τον συγκεκριμένο αυθαίρετα τοποθετημένο κάδο οικιακών απορριμάτων μπροστά από την οικία μου.

Για τον σκοπό αρχικά απευθύνθηκα:
1. Στην δημοτική αστυνομία που μου έθεσε τον εαυτό της αναρμόδιο.
2. Αιτήθηκα με ηλεκτρονικό αίτημαστο αρχείο αιτημάτων του Δήμου «Καθαριότητα» στις 29/4/2021 με θέμα «Τοποθέτηση κάδων οικιακών την τοποθέτηση κάδων οικιακών απορριμμάτων σε όλες τις χωροθετημένες θέσεις στην ανάπλαση περιοχής Μεσονησίου» (4 των αριθμό πλησίον της πολυκατοικίας και της οικίας μου).
3. Ταυτόχρονα ήρθα σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος για να του εκφράσω το πρόβλημα αλλά και το αίτημα μου για άμεση λύση.

Έκτοτε ο Δήμος στις 18/5/2021 και ώρα 6-6:30 τοποθέτησε 1 καινούργιο κάδο οικιακών απορριμμάτων επι της οδου Γιασεμίου και Τρεμπεσίνας στην εγγύς του μαντρότοιχου της πολυκατοικίας χωροθετημένη θέση κάδου οικιακών απορριμμάτων (σημ.: την ακριβή ώρα τυγχάνει να την νωρίζω γιατί συνέπεσε με την ώρα που μετακινείται για την εργασία του συγγενικό μου πρόσωπο). Στις 7:30 της ίδια ημέρας, ώρα που μετακινούμε για την εργασία μου, ο κάδος είχε μετακινηθεί και τοποθετηθεί στην οδό Τρεμπεσίνας 22. Την ίδια ημέρα έγινε τηλεφωνικό αίτημα για επανατοποθέτηση κάδου οικιακών απορριμάτων στην θέση από την οποία απομακρύνθηκε (δηλ.: Γιασεμίου και Τρεμπεσίνας). Την επόμενη ημέρα 19/5/2021 επανατοποθετήθηκε νέος καινούργιος κάδος επί των οδών Γιασεμίου και Τρεμπεσίνας. Την επομένη ημέρα 20/5/2021 το βράδι και ώρα 22:00 είχε πάλι απομακρυνθεί.

Μη έχοντας άλλη λύση, στις 22/5/2021 έκανα κλήση στην Αστυνομία προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των ενοίκων που προβαίνουν στις μη εξουσιοτημένες μετακινήσεις/τοποθετήσεις/απαλλοτροιώσεις/απομακρύνσεις κάδων. Αξιοσημείωτο, για εμένα είναι το γεγονός ότι στο επεισόδιο, ένοικος της πολυκατοικίας, του οποίου ο συγκάτοικος του είναι αυτό που είχε τοποθετήσει αυθαίρετα τον κάδο οικιακών απορριμμάτων επί της οδού Τρεμπεσίνας 31 και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω επεισόδια, με απείλησε ότι η κυρία Δήμαρχος (η Μαρία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) θα με «τακτοποιήσει».

Το ίδιο πρόσωπο, σε πρόταση «φιλικής» διευθέτησης του προβλήματος από το αστυνομικό όργανο, μου πρότεινε, παρουσία του αστυνομικού οργάνου, ποιόν κάδο θα ήθελα να απομακρύνει και που θα ήθελα να τον πάει (δηλαδή, στα μάτια του εν λόγω ενοίκου της πολυκατοικίας εγώ ήμουν «δημοτική αρχή» που θα μπορούσα να αποφασίζω που θα τοποθετηθεί ή θα απομακρυνθεί ο οποιοσδήποτε δημοτικός κάδος και ο εν λόγω ένοικος ως «υπάλληλος του δήμου» θα μπορούσε να τους μετακινεί ή να τους τοποθετεί όπου εγώ θα του υποδείκνυα).

Εν συνεχεία στις 25/5/2021 συνέταξα καινούργιο αίτημα προς αρχείο αιτημάτων του Δήμου «Καθαριότητα» με θέμα «Επανατοποθέτηση κάδου οικιακών αποριμμάτων επί της οδού Τρεμπεσίνας και Γιασεμίου»

‘Εκτοτε, οι 4 χωροθετημένες θέσεις κάδων οικιακών απορριμμάτων παραμένουν σύμφωνα με τις ανάγκες και την βούληση της αυθαίρετης τοποθέτηση/μετακίνησης/απομάκρυνσης συγκεκριμένων ενοίκων τις πολυκατοικίας επί των οδών Γιασεμίου και Τρεμπεσίνας, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος για την διευθέτηση του ζητήματος είναι σε εβδομαδιαία βάση αλλά χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Με δεδομένα τα προαναφερθεντα γεγονότα αγαπητή κυρία Δήμαρχος θα ήθελα απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα/αιτήματα που θα σας θέσω:

1. Εαν οι συγκεριμένοι ένοικοι (τα ονόματα τους είναι στην δίαθεση σας) της πολυκατοικίας Γιασεμίου και Τρεμπεσίνας έχουν υποκαταστήσει την δημοτική αρχή.
2. Εαν οι συγκεριμένοι ένοικοι της πολυκατοικίας Γιασεμίου και Τρεμπεσίνας εξουσιοδοτούνται από κάπου ή κάποιον για τις ενέργειές τους; Εαν υπάρχει θετική απάντηση, παρακαλώ να μας ενημερώστε με ποιό τρόπο μπορούμε να λάβουμε παρόμοια εξουσιοδότηση.
3. Εαν οι συγκεκριμένοι ένοικοι της πολυκατοικίας Γιασεμίου και Τρεμπεσίνας έχουν την ανοχή και την προστασία της Δημάρχου όπως ευθαρσώς άφησαν να εννοηθεί.
4. Εαν ο κάδος που μεταφέρθηκε επι της οδού Τρεμπεσίνας 31 είναι ιδιωτικός, παρακαλώ για την άμεση απομακρυνσή του και την μεταφορά του σε ιδιωτικό χώρο με ευθύνη των ιδιωτών που καθομολογία των μετέφεραν.
5. Να απομακρυνθούν όλοι οι δημοτικοί κάδοι οικιακών απορριμμάτων που τοποθετήθηκαν από συγκεριμένους ενοίκους της πολυκατοικίας Γιασεμίου και Τρεμπεσίνας στις θέσεις
o 1)Τρεμπεσίνας 31,
o 2)Τρεμπεσίνας 22 και στην
o 3) θέση του οικόπεδου που περικλείεται μεταξύ Τρεμπεσίνας, Βασιλικής και Φαιάκων.
6. Να μου γνωστοποιήσετε ποιός φέρει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος από αυθαίρετα τοποθετημένο κάδο όταν ο Δήμος έχει ενημερωθεί για την αυθαίρετη τοποθέτηση.
7. Να μου γνωτοποιήσετε ποιός φέρει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος κατά την διαδρομή απόρριψης οικιακών απορριμμάτων σε παράνομα τοποθετημένο κάδο γιατί ο νόμιμα τοποθετημένος έχει παρανόμος απομακρυνθεί.
8. Να επανατοθετηθούν οι κάδοι με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής στις χωροθετημένες θέσεις
o 1) Γιασεμίου και Τρεμπεσίνας,
o 2) Τρεμπεσίνας 31,
o 3) Τρεμπεσίνας 22 και
o 4) Του οικόπεδου που περικλείεται μεταξύ Τρεμπεσίνας, Βασιλικής και Φαιάκων.
9. Να αναζητήσετε και να επανατοποθετήσετε όλους τους κάδους που απομακρύνθηκαν/αφαιρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Σε βοήθεια της αναζήτησής και επανατοθέτησης των κάδων, επιτρέψτε μου να προτείνω την αναζήτηση σας στα αιτήματα/παράπονα δημοτών για «εξαφάνιση» κάδων από παράπλευρους δρόμους της πολυκατοικίας Γιασεμίου και Τρεμπεσίνας και τα αιτήματά τους για επανατοποθέτηση (π.χ. δείτε αρχείο αιτημάτων του δήμου Καθαριότητα την ημερομηνία 20/5/2021, 25/5/2021)
10. Να ενημερώσετε στους αρμόδιους φορείς του Δήμου τον αριθμό κάδου κάθε θέσης ώστε όταν απομακρύνετε να μπορούν εύκολα με μια απλή συσχέτιση του αριθμού και της θέσης να τον επατοποθετουν στην αρχική του θέση. Προτείνω ο αριθμός να είναι ευανάγνωστος και τυπωμένος σε εμφανές σημείο σε κάθε κάδο.
11. Τέλος, θα ήθελα να μου κοινοποιήσετε ποιές θα είναι οι διορθωτικές κινήσεις για την αποφυγή των παραπάνω φαινομένων στο μέλλον, τόσο γενικά όσο και ειδικά για τους συγκεκριμένους ενοίκους της πολυκατοικίας Γιασεμίου και Τρεμπεσίνας των οποίων τα ονόματα υπενθυμίζω είναι διαθέσιμα.

Αντιλαμβανόμενος την ευαισθησία σας σε θέματα ευνομίας και τάξης θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά/παράπονο μου.

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Ροζάκης
κιν.: 693 7176038

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *