< Όλα τα θέματα

Διάβαση πεζών Αγίου Βασιλείου και Ματρόζου, Άγιος Δημήτριος

Καταχωρώ αυτό το αίτημα προκειμένου να σας εκφράσω για ακόμη μία φορά την καθημερινή δυσκολία που αντιμετωπίζει η οικογένειά μου ως κάτοικοι του δήμου Αγίου Δημητρίου, αλλά και οι γείτονές μου στον δρόμο κάτω από το σπίτι μας, καθώς και να ζητήσω την προσοχή και τη βοήθειά σας σε αυτό.

Σας έχω επίσης ήδη στείλει και 2 emails στις 24/4 και 17/5 στα οποία δεν έχω λάβει καμία απάντηση.

Στη διασταύρωση λοιπόν της οδού Αγίου Βασιλείου και του πεζοδρόμου της οδού Ματρόζου έχει μία διάβαση.

Αυτή η διάβαση:

1. στην άνοδο της Αγίου Βασιλείου είναι ακριβώς μετά από στροφή και οι οδηγοί δεν έχουν ορατότητα για να δουν ότι μετά από λίγο έχει διάβαση και πάντα αυξάνουν ταχύτητα. Έτσι, κανένας δεν σταματάει προκειμένου να περάσουμε ως πεζοί γιατί είτε δεν έχουν δει τη διάβαση, είτε επειδή έχουν αυξήσει ταχύτητα και δεν προλαβαίνουν να σταματήσουν.

2. έχει ξεθωριάσει και ειδικά τις βραδινές ώρες επειδή ο δρόμος γυαλίζει από τα φώτα, οι οδηγοί δεν την βλέπουν.

3. διαπερνάται από πολλά παιδιά της γειτονιάς, αλλά και ηλικιωμένους με μειωμένη κινητικότητα, αφού απέναντι έχει πάρκο και πολλές φορές μπροστά στα μάτια μας κινδυνεύουν να τους πατήσουν, γιατί τα αυτοκίνητα περνάνε ξυστά. Φυσικά να αναφέρω εδώ και στις μαμάδες με τα καροτσάκια, που πραγματικά είναι απογοητευτικό το θέαμα να μην σταματάνε.

4. διαπερνάται και από σκυλάκια με τους ιδιοκτήτες τους, αφού και εμείς αλλά και οι γείτονες έχουμε σκυλάκι και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να περάσεις μαζί τους, αφού δεν σταματάνε.

5. είναι ένα σημείο στο οποίο έχουν γίνει πάρα πολλές φορές τρακαρίσματα λόγω του ότι οι οδηγοί τρέχουν και είναι πάνω στην στροφή, αφού δεν έχουν ορατότητα.

6. δεν τηρείται ούτε από τους οδηγούς λεωφορείων, οι οποίοι πραγματικά το «σανιδώνουν», οπότε δεν σταματάνε να περάσουν οι πεζοί.

7. ποτέ δεν έχει ελεγχθεί από την αστυνομία, προκειμένου οι οδηγοί να μην την παραβαίνουν, αλλά και αν την παραβούν να τιμωρηθούν με το αντίστοιχο πρόστιμο της παράβασης βάσει ΚΟΚ.

Καταλαβαίνω ότι επειδή περνάνε λεωφορεία δεν μπορούν να μπουν σαμαράκια για να κόβουν ταχύτητα. Για αυτό χρειάζεται να βρεθούν άλλες λύσεις συνδυαστικά, όπως:

1. Να μπει φωτεινή σηματοδότηση στο σημείο, ώστε οι πεζοί όταν θέλουν να περάσουν απέναντι να πατάνε το κουμπί. Όπως δηλαδή έχετε εγκαταστήσει στο σημείο που είναι η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου.

2. Να μπει σήμανση πεζοδιάβασης κάποια μέτρα πριν που να προειδοποιεί τους οδηγούς ότι υπάρχει διάβαση που περνούν πεζοί, ώστε να κόψουν ταχύτητα.

3. Να μπουν πάνω στον δρόμο προειδοποιητικοί μεταλλικοί ανακλαστήρες κάποια μέτρα πριν τη διάβαση (αυτά που τοποθετούνται πριν τα σαμαράκια για ελλάτωση ταχύτητας).

4. Να ανανεωθεί το χρώμα στη διάβαση.

5. Να υπάρξει περισσότερος έλεγχος από την αστυνομία.

Σας παρακαλούμε όπως λάβετε τα απαραίτητα μέτρα της οδοποιίας του δήμου και προστασίας του πολίτη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *