< Όλα τα θέματα

Ανεπαρκής και ασαφής σήμανση στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Σόλωνος

Εδώ και αρκετά χρόνια και ιδίως τα τελευταία, γίνονται διαρκώς τροχαία ατυχήματα στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Σόλωνος στον Άγιο Δημήτριο. Από την οδό Ασυρμάτου που ξεκινά η Αριστείδου και στις επόμενες διασταυρώσεις μέχρι την προηγούμενη της Σόλωνος υπάρχει σήμανση με STOP είτε στη μία είτε στην άλλη οδό. Στη διασταύρωση με την Σόλωνος όμως μετά από πολλά τροχαία που έγιναν, κρίνατε σκόπιμο να τοποθετήσετε απλά μια πινακίδα «Μειώστε τα χύτητα, κίνδυνος ατυχήματος»! Το αποτέλεσμα; Σήμερα μόνο, 31/1/20, σημειώθηκαν ΔΥΟ συγκρούσεις αυτοκινήτων στην διασταύρωση αυτή! Οι οδηγοί δεν έχουν σαφή αντίληψη της προτεραιότητας στο σημείο αυτό, καθώς στο επόμενο στενό, STOP έχει η Αριστείδου. Στη Σόλωνος υποτίθεται ότι προτεραιότητα έχει ο από δεξιά ερχόμενος, μολονότι η Αριστείδου είναι κεντρικότερος και κατηφορικότερος δρόμος. Υπάρχει λοιπόν σύγχιση στους οδηγούς που οδηγεί σε ΣΥΝΕΧΗ ατυχήματα!
Παρακαλώ επιληφθείτε του θέματος το συντομότερο δυνατό και λύσετέ το οριστικά με την τοποθέτηση σήματος STOP. Ας μην περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα και την καταστροφή άλλων περιουσιών των συμπολιτών μας. Σκεφτείτε ότι αν κάθε πολίτης που έχει τρακάρει στο σημείο, το 2019-2020 μόνο, υπέβαλε αίτημα θα έφταναν σ’ εσάς πάνω από 20 αιτήσεις για λύση του θέματος!
Με εκτίμηση,
Άννα Νικηφορίδου

1 σχόλιο

  • Ο/Η zoimou λέει:

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΑΡ. ΑΠΟΦ. Δ.Σ. 111/2014. ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *