< Όλα τα θέματα

Υπερβολική ταχύτητα οχημάτων

Αιτούμαι την εγκατάσταση του λεγόμενου «Σαμαράκι οδοποιίας» στην οδό Δημητρίου Ψυχογιού 16, συγκεκριμένα 10 μέτρα πριν η Δημητρίου Ψυχογιού συναντήσει την οδό Ανδρέα Δημητρίου (10 μέτρα πριν την διασταύρωση). Ο λόγος που αιτούμαι την παραπάνω εγκατάσταση είναι η μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα της Δημητρίου Ψυχογιού. Η κατηφορική κλίση της οδού καθώς και η ασυνείδητη συμπεριφορά των οδηγών οδηγεί σε διέλευση με υπερβολική ταχύτητα σε όλο το μήκος της οδού βάζοντας όλους τους χρήστες, πεζούς και οδηγούς, όλων των κάθετων οδών σε μεγάλο κίνδυνο.
Θεωρώ πως είναι η μοναδική λύση για να μην κινδυνεύομε όλοι όσοι κατοικούμε στην περιοχή και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, καθώς άλλες λύσεις όπως καθρέφτες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα αφού οι ταχύτητες των οχημάτων είναι πολύ υψηλές και δεν προλαβαίνει ανθρώπινο μάτι να δει ένα τέτοιο όχημα. Καθρέφτες έχουν τοποθετηθεί στις γειτονικές διασταυρώσεις φέρνοντας αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς είναι παραπλανητικοί και δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτούς.
Κλείνοντας, πιστεύω πως μια λύση όπως το Σαμαράκι Οδοποιίας που εγκατέστησε ο Δήμος στην οδό Ναυάρχου Νοταρά θα σταματούσε το πρόβλημα και θα απέτρεπε μελλοντικούς τραυματισμούς και θανάτους, τους οποίους κανένας δεν επιθυμεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *