< Όλα τα θέματα

Προβλήματα εξ αιτίας της στένωσης της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου

Καλησπέρα σας,

Με χαρά παρακολουθώ τις εργασίες επί της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, τους τελευταίους μήνες, με σκοπό τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Ωστόσο, θα ήθελα να αναφέρω τις ακόλουθες παρατηρήσεις:
-Τα νέα πεζοδρόμια καταλαμβάνονται από οχήματα που σταθμεύουν παράνομα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των καταστημάτων ή των πελατών τους.
-Επίσης, οι πεζοί διακινδυνεύουμε τη ζωή μας, όταν κινούμαστε πάνω στα πεζοδρόμια, καθώς η πλειονότητα των οδηγών μηχανοκίνητων δικύκλων επιλέγουν να κινηθούν μέσω αυτών, ώστε να αποφύγουν την κίνηση.
-Ως οδηγός ποδηλάτου, βρίσκομαι στη δύσκολη θέση να περιορίζω την κυκλοφορία, καθώς δεν υπάρχει λωρίδα ποδηλάτου και τα οχήματα δεν μπορούν να προσπεράσουν.
-Σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος ή έστω βλάβης σε κάποιο ΙΧ ή -ακόμη χειρότερα- λεωφορείο, ένα ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα θα βρεθεί ακινητοποιημένο επί της λεωφόρου.

Τα παραπάνω, ισχύουν και για άλλες οδούς του Δήμου (όπως π.χ. Στρατάρχου Παπάγου), όπου έχει εφαρμοστεί η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων. Φυσικά, ως πεζός είμαι υπέρ αυτής, αλλά ίσως πρέπει να ληφθούν υπόψιν και άλλοι παράγοντες ή να υπάρξει μέριμνα για περιορισμό των φαινομένων παράβασης· επί παραδείγματι, θα μπορούσαν να προβλεφθούν ποδηλατο-λωρίδες/ποδηλατόδρομοι, κιγκλιδώματα στα πεζοδρόμια που θα απέτρεπαν οδηγούς οχημάτων να τα χρησιμοποιούν ή/και λωρίδες εκτάκτου ανάγκης για την περίπτωση ατυχήματος.

Αναμένοντας απάντησή σας και τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των φαινομένων, παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *