< Όλα τα θέματα

Κλήση Δημοτικής Αστυνομίας (σχετικά το αρ.πρωτ. 34186/24-10-2018 έγγραφό σας.)

Την 30/4/2012 είχα σταθμεύσει το αυτοκίνητό μου (ΙΖΡ 1799) στην Πλατεία Παναγούλη και συγκεκριμένα στη γωνία έναντι της οδού Εθνάρχου Μακαρίου 1, για να μεταβώ στο μετρό Αγίου Δημητρίου. Να επισημάνω ότι τότε ο εν λόγω σταθμός ήταν τερματικός και δεν υπήρχε από τον Δήμο καμία πρόβλεψη για σταθμό αυτοκινήτων.
Στάθμευσα στο εν λόγω σημείο διότι παρόλο που είχαν κατασκευαστεί στα πεζοδρόμια ράμπες διάβασης ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, η πρόσβαση σε αυτές ήταν αδύνατη λόγω των στενών πεζοδρομίων και των κολονών σήμανσης του ΚΟΚ και του φωτισμού που υπήρχαν. Δυστυχώς δεν έχω στοιχεία που να αποδεικνύει τα ανωτέρω, διότι σήμερα το πεζοδρόμιο στην παράλληλη της Λεωφ. Βουλιαγμένης έχει ανακατασκευαστεί. Μπορεί όμως ο καθείς να αντιληφθεί την παντελή απουσία πρόβλεψης εκ μέρους του Δήμου εάν ακόμα και σήμερα δει την κατάσταση του πεζοδρομίου της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στην Πλατεία Παναγούλη, που σε πλάτος δύο μόλις πλακιδίων υπάρχουν κολώνες σήμανσης, δέντρα, πυλώνας ΔΕΗ, κουτιά πιθανόν ΟΤΕ.
Ο νόμος όμως είναι νόμος! Για αυτό και η στάθμευση θεωρήθηκε από την Τροχαία παράνομη και κλήθηκα να πληρώσω κλήση ποσού 150,00€. Και την πλήρωσα. Αργότερα έλαβα για την ίδια αιτία και άλλη ισόποση κλήση από τον Δήμο! Τους εξήγησα ότι έχω πληρώσει ήδη πρόστιμο στην Τροχαία. Τελικά ενώ νόμιζα ότι έληξε το θέμα, έλαβα πρόσφατα το επισυναπτόμενο έγγραφο από τον Δήμο που μου ζητά και προσαύξηση 21,40€.
Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει αυστηρή πολιτική στο θέμα της βιώσιμης κινητικότητας και του δικαιώματος της ελεύθερης και απρόσκοπτης μετακίνησης των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα μέσα στην πόλη. Όχι όμως να ζητείται από τον πολίτη να τηρήσει κανόνες για ….το ανύπαρκτο. Γιατί η αντιμετώπιση που έχω στο εν λόγω θέμα με προσβάλει, καλούμαι να πληρώσω εγώ δις, τα λάθη και τις παραλήψεις του Δήμου και στην ουσία με θέτει απέναντι σε αδύναμους συνανθρώπους μου.
Ας αναλάβει και ο Δήμος το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί.

Νίκη Ζιάκρη
τηλ. 6906210250

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *