< Όλα τα θέματα

Πρόσβαση ΑΜΕΑ σε σχολεία

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου ,όπου υπηρετώ ως εκπαιδευτικός ,διαθέτει ασανσέρ για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα.Ενα τέτοιο άτομο τυγχάνει να είναι κι εγώ.Εννοειται λοιπόν ότι συμφωνα με τα δικαιώματα που μου παρέχει το κράτος όντας ΑΜΕΑ είναι κ να εργάζομαι και να έχω πρόσβαση στην εργσου μου.Θεωρητικα λοιπον εργάζομαι σε κτίριο που παρέχει τη δυνατότητα αυτή.
Δυστυχώς όμως το ασανσέρ καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς παρουσίαζε προβλήματα.Συχνα δε λειτουργούσε κ έτυχε κ δύο φορές να κλειστών μέσα.Ο τεχνικός κάθε φορά που καλούνταν ισχυριζόταν ότι όλα ευθύνονται στην πτώση τάσης.
Κάναμε λοιπόν υπομονή,δείχναμε κατανόηση μέχρι πριν 4 ημέρες,που για καλή τύχη ενός μαθητή με σπασμένο πόδι, μπηκα εγώ μέσα πρωτη κ από τον δεύτερο όροφο με κατέβασε σαν παιχνίδι του λούνα παρκ και με κοπανησε στην κυριολεξία μισό μέτρο πριν το ισόγειο.
Να σημειωθεί ότι ο τεχνικός είχε επισκεφθεί το σχολείο δύο μέρες πριν,ημέρα Παρασκευή, κ είχε μεσολαβήσει σαββατοκύριακο, άρα δεν είχε χρησιμοποιηθεί καθόλου.Με διαβεβαίωσε δε προσωπικά ότι είναι εντάξει.
Η λύση για μένα κ το παιδί με σπασμένο πόδι βρέθηκε δείχνοντας καλή διάθεση η συνάδελφοι Κατεβήκαμε όροφο.
Αν λοιπόν η πολιτεία μας, ο δημος μας τκ 2021 θεωρεί ότι αυτή είναι η καλύτερη δυνατή λύση ας αγνοήσετε το μήνυμα μου .
Αν πάλι θεωρείτε το αντίθετο αναζητήσετε έναν τεχνικό ,ο οποίος να γνωρίζει τη δουλειά κ να επισκευάσει το ασανσέρ.
Αύριο μπορεί εγώ να μην είμαι στο σχολείο, να συ όμως ένα παιδί με κινητικά προβλήματα ή και πιο απλά με ένα σπασμένο πόδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *